Щангите лъгали за пенсионер

Щангите лъгали за пенсионер | StandartNews.com

Писна ми от тях, скочи Александър Димитров

Националът по вдигане на тежести Александър Димитров разкри, че няма никакво намерение да спира активна спортна кариера в интервю пред "Блиц". "Новината", че той излиза в пенсия дойде от Хюстън, където федерацията организира екскурзия за 62 000 лв покрай световното първенство.

"Навсякъде пуснаха тази информация, която дойде от ръководството, а никой не ме попита дали е така. Два дни преди световното в Хюстън разкъсах мускулни влакна. Когато това се случи, бях много смачкан психически. Афектиран, викнах треньора на страна и му казах: "Не знам какви сметки си правиш за напред, но мен не ме слагай в тях". Той ме попита - "Защо?". Отговорих, че така не може да продължава и не искам да работя повече с тях. Писна ми! Това беше разговорът ни, след което се прибрах в стаята си", разкри Димитров пред "Блиц".

Той извади наяве и подробности около скандалното за нас световното в Хюстън. "Събраха ни около средата на септември. Започнахме подготовката и всичко беше нормално. Отидохме в американското посолство на интервю за визи. И на другия ден сутринта ни заявиха, че лагерът се разпуска. Два дни преди заминаването треньорът Иван Иванов ми се обади и ми каза за вечеря да бъда в София. Отговорих му, че съм с разкъсани влакна на крака. Той обаче настоя, а на място сме щели да го мислим моя здравословен проблем", заяви още Димитров.

"Там се чувствахме като екскурзианти. За 4-5 години от федерацията с нищо не са ми помогнали. Даже напротив, доста са ми пречили. Ако отнемат лиценза ни за 4 години, вече наистина ще спра активна състезателна кариера", закани се щангистът.

Тайбе: Отивам за злато в Рио

Направилата изключително силен сезон състезателка по борба Тайбе Юсеинова отсече, че отива на Олимпиадата в Рио за златен медал. "Вече работя за това. Както ми каза легендата Валентин Йорданов, щастието трябва да се изстрада. Готова съм за трудния път. Остава само да го извървя. Надявам се късметът да е докрай с мен", заяви състезателката на "Левски" в интервю за сайта на родната федерация по борба. Тайбе завоюва три медала през 2015 г. Бронзови медали от Европейските игри в Баку и световното в Лас Вегас, както и сребро от "Голдън Гран При" отново в азербайджанската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай