Шах.Това ли е краят на Надал и Федерер?

Прогнозата е на дрлуга легенда в тениса

Шах.Това ли е краят на Надал и Федерер? | StandartNews.com

Много дискусионен коментар за две големи фигури в тениса направи бившага звезда в този спорт Матс Виландер.

Виландер, който е бивш голям шампион в тениса, а днес - един от най-уважаваните телевизионни коментатори около играта, направи мрачна прогноза.

"Нещата с Надал са притеснителни - каза шведът. - Когато говорим за Рафа, свикнали сме той винаги да е на линия и да играе. В момента не може, гледах го как тренира и се готви в Торонто, където се отказа в хода на турнира. Той е все така упорит, а натоварванията за тялото му са огромни. Неговите стандарти просто са такива.

Желанието и мотивацията му не са под въпрос. Но вече говорим и за тялото, за анатомия.

Мисля си, това е мое мнение, че и за двамата - Рафа и Роджър, дните на това да са шампиони в Големия шлем, са вече минали. Въпреки че е трудно да отпишеш Надал на "Ролан Гарос" догодина, например.

Но ми се струва, че фактите говорят достатъчно. Двамата играят все по-малко, а огромното натоварване и честите преглъщания на контузии, с които Рафа играеше през годините, оказват своето сериозно влияние.

Джокович няма да пропусне да спечели още титли в Шлема. Той е "последният оцелял" от тримата, все още в идеална кондиция и форма, за да се състезава със следващото поколение, коментира Матс Виландер..

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай