Сексскандал тресе Аржентина

Сексскандал тресе Аржентина | StandartNews.com

Героят от полуфинала Ромеро играе за тройка с Риана

Сексскандал разтресе Аржентина два дни преди финала на световното първенство срещу Германия. Според медиите в страната съпругите на "гаучосите" са се хванали за гушите. В центъра на интригите била половинката на героя за Аржентина от полуфинала Серхио Ромеро. Елиана Гуерсио е във война с останалите футболни съпруги и често получава злобни коментари от тях.

Чашата преляла в деня след победата над Холандия. В асансьора на аржентинския хотел пътували Гуерсио и жената на Лео Меси - Антонела. На излизане двете си говорили на висок тон, което вече не било чудно за никой в хотела. Свидетел на словесната престрелка бил журналистът Родриго Лушич. "Това не е нещо ново. Двете май не се понасят", казва той. Някой от футболните съпруги пък твърдят, че Елиана изневерява на Ромеро с бившия си - Серхио Агуеро.

Попитана дали това е истина, Гуерсио отговори: "За да ви докажа, че всичко е наред, ще ви призная една тайна. Уредила съм награда за моя Ромеро, ако Аржентина спечели световното първенство. Тя е тройка с мен и певицата Риана". По-късно Гуерсио уточни, че се е шегувала.

Аржентинският президент Кристина Фернандес де Киршнер няма да присъства на финала утре. Въпреки че се очаквашеда пристигне в последния момент тя обяви решението си да не пътува, заради болест. Киршнер страда вече над седмица от тежък фаринголарингит (остро възпаление на гърлото и ларингса), както самата тя писа до бразилската си колега Дилма Русеф. Освен това Киршнер е възпрепятствана и от други лични ангажименти. Впонеделник внукът й Нестор Иван навършва една годинка и тя иска да присъства на празненството. "Като баба, каквато съм също, можете да си представите, колко много искам да присъства на този семеен празни", написа аржентинския президент.

На финала все пак ще присъстват германският канцлер Ангела Меркел, както и руският държавен глава Владимир Путин. Очаква се и президентът на Бразилия Дилма Русеф да връчи купата на новия световен шампион.

Контузих си дупето, шокира Масчерано

Хавиер Масчерано е получил много странна контузия. Това разкри самият той пред аржентинските медии. "При шпагата срещу Ариен Робен в последната минута направо си скъсах задника", каза Масчерано. Той говори за ситуацията, в която блокира удара на крилото и докара отбора си до дузпите. "Чувствах се ужасно. Болката беше убийствена. Първо помислих, че няма да успея да го спра. През главата ми минаха толкова много неща. Радващото е, че успях. Робен е уникален футболист. Беше много трудно да го пазя. Но всичката болка, която изпитах, си заслужаваше. Ще играем на финал, това е важното", каза Масчерано. Той добави, че е бил сигурен в успеха при дузпи. "Срещу Германия трябва да излезем и да спечелим. Това обаче ще стане, ако дадем двойно повече усилия отколкото срещу Холандия. Вярвам в момчетата. Лео Меси ще ни поведе към титлата, която жадуваме толкова отдавна", завърши Масчерано.

Комшии изхарчили 72 млн. евро

Правителството в Бразилия е на сериозна печалба от аржентинските фенове. Според сметки привържениците на "гаучосите" са изхарчили 72 млн. евро на комшийска територия от началото на световното първенство.

Нещо повече, за финала в неделя се очакват над 100 000 аржентинци да дойдат в Рио де Жанейро. Нашествието вече се усеща в града. Хотели са препълнени на 100%. Паркингите пък са запушени от каравани. Наложи се властите дори да затварят улиците в града. Те също са използвани от феновете, които са дошли с автомобилите си, и възнамеряват да спят в тях.

След среща, която продължи 2,30 ч, стана ясно, че 26 000 охранители ще се грижат за сигурността в деня на финала на световното. 15 000 от тях са от военната полиция. Информацията бе потвърдена от министъра на правосъдието в Бразилия Жозе Едуардо Кардосо. Все още не е ясно колко от охранителите ще бъдат на стадиона. "Бавим решението, защото някои хора искат всички охранители да бъдат вътре на стадиона. Ако това стане, то 1/3 от зрителите ще бъдат полицаи", каза Кардосо. Отделно от тях 1500 частни детективи ще бродят около стадиона, гледайки за съмнителни лица.

Глобиха "гаучосите" с 250 000 евро

заради пресконференциите на отбора по време на световното първенство. По правилник преди и след всеки мач, освен селекционерът на масата пред медиите трябва да има поне по един футболист от тима. Причината за глобата от ФИФА е, че на 4 от всички брифинги се е явявал само треньорът Алехандро Сабела. Това е станало преди срещите с Нигерия (3:2), Швейцария (1:0) и Белгия (1:0). Чашата е преляла на брифинга след полуфинала срещу Холандия. Тогава отново се мерна само Сабела и то за 2-3 въпроса.

Октоберфест в Бразилия

Октоберфест подрани и се премести в Бразилия. Потомци на германците в местния град Блуменау, долината Итажаи, организират двудневен бирефест, който има за цел да пресъздаде световноизвестния немски фестивал. В центъра на града ще бъдат разпънати огромни шатри. Бирата ще се лее непрекъснато. Традиционни вурстове ще пълнят коремите на феновете. "Почитаме Германия. Тук има много техни потомци. Радваме се, че ще можем да гледаме мача заедно. Да се радваме. Ще викаме за тях естествено", обяви кметът на града Наполеао Бернардес. Той добави, че ще бъдат инсталирани специални големи екрани за събитието.

Манекенката Жизел Бюндхен, която ще донесе куфара със световната купа на "Марака" заяви, че ще вика за Германия с цялото си сърце. "Ще дам купата на Филип Лам. Обичам Германия, обичам и него. В отбора всички са професионалисти. Те ще се справят със задача и ще ме зарадват", сподели Бюндхен. Тя говори и за победата на Германия със 7:1 над Бразилия. "Бях много раздвоена. А след това - шокирана. Никога не съм очаквала, че е възможно да се получи подобен резултат", добави още красавицата.

Льов чертае схемата на плажа

Селекционерът на Германия Йоаким Льов мисли схемата за финала срещу Аржентина на плажа. Треньорът се разходи до океана заедно с помощника си Урс Зийгенталер. Двамата обсъждаха разпалено начина, по който Бундестима трябва да изглежда утре. Накрая Зийгенталер дори начерта примерна схема върху пясъка. Той се стара близо 20 минути и точно, когато я завърши мощна вълна му замаза творението. Льов прие това като знак и каза на помощника си, че трябва да измислят нещо друго. Друг от асистентите на Льов - Ханс-Дитер Флик пък заяви, че имат план как да бъде спрян Лионел Меси. "Гледахме много внимателно как играчите взаимодействат с Меси. Имаме план как да прекъснем това", разкри Флик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай