Сделка има, новите босове още на тъмно

Поехме 10,2 млн. лева задължения на ЦСКА, съобщиха от "Лира"

Сделка има, новите босове още на тъмно | StandartNews.com

София. Край на ерата "Титан" в ЦСКА вече и на книга. Днес по обяд беше подписан окончателният договор за продажбата на клуба на фирма "Лира Инвестмънт". Зад компанията стои Сашо Томов, който твърди, че акциите просто ще бъдат съхранявани там до продажбата им на борсата.

"Съгласно окончателното споразумение "Лира инвестмънт" поема дълг в размер на 10,2 млн. лв., включително 6,8 млн. лева към Националната агенция по приходите. Останалите дългове се поемат от фирмата "Титан Спорт" и са гарантирани от нейния изпълнителен директор Иво Иванов", съобщи сайтът на ЦСКА.

Феновете обаче приеха със свити сърца новината. От една страна, никой не иска да чуе за "Титан", от друга, никой не казва кой ще дава парите и кой ще купи първите акции на стойност два милиона лева. А те вече са разпределени според признание на новите собственици.

Пред "Стандарт" изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров поиска време да назове имена на бизнесмените, готови да попълнят капитала на клуба. "Имам заявки, но едно са намерения, а друго да бъдат преведени парите. Ако ви кажа 10 души влизат в ЦСКА, а утре само пет от тях финансират, ще изляза лъжец", каза Сашо Тодоров, "Очаквам промяната на собствеността да бъде вписана в близките дни и от следващата седмица бизнесмените да започнат попълването на капитала. Тогава имената им ще станат ясни на обществеността", завърши двигателят на сделката.

Преговарям за нов спонсор

Току-що имах среща със сериозна фирма, обяви пред "Стандарт" изпълнителният шеф на ЦСКА Александър Тодоров.

"Остава вариантът и за продължаване на сътрудничеството с "Глобул", ще се видим с техните ръководители, допълни финансистът. Както е известно, договорът на "червените" с мобилния оператор изтича през септември и не е ясно какво точно ще грее на фланелките им след броени седмици.

Според Тодоров е възможно в близките дни да започне изплащането на забавените възнаграждения към служители. В интерес на истината ЦСКА се ослушва за парите от продажбата на Сашо Тонев в "Астън Вила", както и за тези от трансфера на Спас Делев в "Мерсин". Става въпрос за съответно 300 000 евро и около 1 милион долара. Хубавичките суми бяха основна спорна точки при преговорите между "Титан" и "Лира инвествънтс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай