Сблъсъци на протеста срещу БФС, линейки прибират ранени

Събралите се фенове запалиха кофи, хвърлят колчета и павета по служителите на реда

Сблъсъци на протеста срещу БФС, линейки прибират ранени | StandartNews.com

Източник: БНТ

Пред празни трибуни в 19.00 ч. на националния стадион "Васил Левски" пред празни трибуни започна мачът България-Унгария. В 17 часа обаче бе сложено началото на протест на български фенове, които настояват за оставката на ръководството на Българския футболен съюз.

Малко след 18:20 ч. напрежението ескалира, съобщава БНТ. Ултраси, повечето от които с маски на лицата, започнаха да хвърлят различни предмети, камъни, бомбички и запалителни ракети по полицаите, които бяха разположени пред Националния стадион на улица "Гурко". От жандармерията на няколко пъти призоваха с мегафон феновете да се успокоят, но това не се случи и униформените използваха водно оръдие, за да прекратят ексцесиите.

Силите на реда използваха и лютив спрей, за да се опитат да овладеят ситуацията. От своя страна феновете започнаха да къртят павета и антипаркинг колчета и да ги хвърлят по полицаите.

Затворено е движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. Граф Игнатиев“.

Има задържани и пострадали. Сред пострадалите има жена, която не вижда, защото е била обгазена, както и хора с наранявания по главите.

Събралите се фенове запалиха кофи, хвърлят колчета и павета по служителите на реда.

В района горят няколко пожара, на място има пожарни автомобили, както и няколко линейки с пуснати сирени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай