Само един кандидат за шеф на немския футбол

Фриц Келер може да замести напусналия през април Райнхард Гриндел

Само един кандидат за шеф на немския футбол | StandartNews.com

Германският футболен съюз предложи 62-годишния Фриц Келер (вляво на снимката) за свой президент. Той трябва да замести напусналия през април Райнхард Гриндел. Келер е президент на Фрайбург от 2010 година насам и за момента е единствен кандидат за ръководния пост в немския футбол.
Гриндел напусна поста си, след като беше поставен под напрежение заради получаването на доходи от дъщерно дружество на Германския футболен съюз. Той е третият голям ръководител на германския футбол, който се разделя с поста си след скандал. Преди него това се случи с Тео Цванцингер и Волфганг Нийрсбах.
„Няма никакво съмнение, че Фриц Келер е необикновена личност и притежава всичките необходими качества за този пост. Сигурни сме, че той е правилният човек“, заяви вицепрезидентът на Германския футболен съюз Райнер Кох.
Изборът за нов президент на германската футболна централа трябва да бъде направен на 27 септември. Фриц Келер е вицепрезидент на Фрайбург от 1991 година, след което става и президент на скромния клуб от провинция Баден-Вюртемберг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай