С аплодисменти посрещнаха волейболистите ни

С аплодисменти посрещнаха волейболистите ни | StandartNews.com

София. С бурни аплодисменти посрещнаха волейболистите ни на Терминал 2, които се върнаха от финалите на Световната лига по волейбол в Аржентина. Те не успяха да се преборят за бронза, но показаха силна игра и класа над много други страни в надпреварата.

"Правим лесни грешки, но това ще изчезне с опита". Това каза българският национал Тодор Алексиев след като кацна на летище „София". Той обясни, че заедно със съотборниците му ще допускат по-малко грешки, но трябва да натрупат повече опит. "Отборът ни е млад. Момчетата трябва да придобият още малко опит, за да играят в подобни мачове, но с времето ще се случи. Когато младите имат малко повече опит няма да се правят толкова леки грешки, говоря и за нас по-опитните. Всички правим лесни грешки, които ще изчезнат. Надявам се, че това не е таванът на отбора", допълни Алексиев.

Пред медиите националът Цецо Соколов пък каза, че отборът трябва да има повече вяра, защото има потенциал за по-големи победи. Той обясни, че малко не е достигнало на националите ни, за да вземат бронза и помоли да не му честитят четвъртото място в Световната лига. „Надявам се, това да ни е за урок. Ще работим върху грешките си през следващите месеци и дано излезем различен отбор на европейското. Аз бях доволен от тази група, защото когато играеш срещу силни противници, винаги има момент на израстване", допълни Соколов. Той смята, че със съотборниците му са израснали много по време на лигата и се надява да работят със същия хъс и занапред.

„Досега не сме печелили нищо голямо и това не ни помага, но мисля, че това нещо ще се промени с годините", каза още Соколов на Терминал 2 и увери, че не го натоварват очакванията, които всички имат към него. Той каза, че се надява да запази доверието, което му дават за момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай