Роналдо орева света след резила с Исландия

Роналдо орева света след резила с Исландия | StandartNews.com

Кристиано Роналдо и съотборниците му в португалския национален отбор станаха за посмешище в цял свят след равния с Исландия (1:1). Нани откри за "селесао" в 31-та минута, а в 50-ата Биркир Бярнасон изравни. Чудото обаче бе изместено от светлините на прожекторите от ревовете на Роналдо. Нападателят се скъса да мрънка след края на двубоя като малко дете. "Исландия даже не се опитваше да играе. Цял мач се защитаваха и пробваха на контри. Това бе късметлийската им вечер. Така се радваха, все едно са станали европейски шампиони. Показаха, че имат слаб манталитет и няма да направят нищо в турнира", изрева звездата. Медиите в родината му разкъсаха възпитаниците на Фернандо Сантос от критики. Изданията изказват неодоумение как е възможно с 27 удара да вкараш едва едно попадение. Легендарният вратар Оливер Кан също скастри Кристиано.

"С годините човек трябва да си даде някаква сметка и да помъдрее. Това обаче не важи за него. Омръзна ми от медийните циркове и същите глупости на Роналдо", скочи железният страж, който се изявява като анализатор за немската ZDF. Колоритният британски журналист Пиърс Морган добави допълнително масло в огъня. "Хей, Роналдо, щом не можеш да биеш Исландия, единственото правилно нещо е да мълчиш от срам. Вземи се успокой, егоистичен палячо", скочи чрез социалните мрежи фенът на "Арсенал". Устатият бивш нападател Гари Линекер продължи войната си с Пепе, който пак блесна с безумни влизания. "Този е грандиозен идиот", бе краткият коментар на култовия голаджия.

Апаши разбиха исландски коли

Находчиви апаши се възползваха от златната възможност, която мачът между Португалия и Исландия им предостави. Крадците разбили куп коли на исландски фенове, които били на стадиона по същото време. Бандитите чупили стъклата и отмъквали всичко, което може да се продаде. Сред пострадалите бе Йохан Ейдсон. Наглеците отмъкнали дрехи, както и билета на привърженика за следващия мач на Исландия, който е с Унгария. Дори и това обаче не успя да помрачи доброто му настроение и фенът се щракна пред разбитата си кола с усмивка на уста.

Съседите от Фарьорите се кефят след успеха

Исландия е най-малкият участник на европейско, но националите не могат да се оплачат от липса на подкрепа. Съседите от Фарьорските острови удариха сериозно рамо на другарите си. Тълпа от фенове се събра на площад в Торсхавн да изгледа битката с Португалия на голям екран. След последния съдийски сигнал всички станаха на крака да аплодират геройския подвиг на Исландия. Ситуацията, която е невъзможна на Балканите, си спечели много похвали в световните медии.

Унгарците делят 300 000 евро

300 000 евро ще си поделят унгарските национали за победата 2:0 над Австрия. Това е по предварителна договорка с федерацията. Тя се разбра с футболистите да им дава по 30% от всички спечелени пари. Маджарите си заработиха 1 млн. евро с успеха във вторник. Истерията в тяхната родина бе неистова. Милиони унгарци се стекоха по улиците на градовете в страната и движението бе блокирано с часове. Празникът пък продължи до зори. Премиерът Виктор Орбан се радваше с феновете на стадиона и дори си публикува снимки с тях във "Фейсбук". Той бе лаконичен: "Победа!".

Националната телевизия М1 обаче си вкара автогол. Медията обърка резултата и присъди победата с 2:0 на комшиите от Австрия.

Вести

Не сме такива слабаци

за каквито ни взимат, отсече защитникът на островитяните Ари Скуласон. "Защитавахме се добре и си помагахме един на друг. Португалците имаха своите шансове, но считам, че се справихме добре. Очаквам в следващия мач с Унгария вече да грабнем трите точки", надъха се националът.

Горд съм от гола

с който влязох в историята, не скри радостта си Биркир Бярнасон, който заби първото попадение на голям форум в историята на исландския футбол. "Беше велико. Не само за мен, но за всички. Никой извън нашата родина не смяташе, че можем да направим такова нещо. В контролите бяхме зле, но това тук няма нищо с приятелските мачове", коментира героят.

Сами сме си виновни

че не вкарахме, констатира селекционерът на "селесао" Фернандо Сантос. "В последните 10 минути бяхме твърде напрегнати. Трябваше да бъдем спокойни и да изчакаме търпеливо. Подведохме се от емоцията. Направих и трите си смени с надеждата да отбележим", призна спецът, който изрази увереност, че неговите възпитаници ще направят нужното да се класират за елиминациите.

Нямахме късмет

но това е първи мач. Играхме по-добре, но пропускахме. Исландците са много силни физически и влизаха агресивно в единоборствата. Трябва да си вземем изводите и да започнем да побеждаваме", заяви Нани, който заби попадението за Португалия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай