Рафа Бенитес е новият треньор на "Нюкасъл"

Рафа Бенитес е новият треньор на "Нюкасъл" | StandartNews.com

"Нюкасъл Юнайтед" представи новия си треньор - Рафаел Бенитес. Испанецът е подписал договор за три години.

Клубът също така представи и помощниците на Рафа - Фабио Печия, Франциско де Мигел Морено, Антонио Гомез Перез.

След назначаването си испанският специалист говори пред клубния сайт.

"Имам удоволствието да работя за един легендарен английски клуб, но сега целта ни е да останем в Премиер лийг", заяви Бенитес.

"Това ще бъде предизвикателство не само за мен и моите помощници, но и за играчите, клуба и феновете. Всички трябва да се обединим и да се опитаме да постигнем целта си заедно. Това е причината, поради която ви моля за безгранична подкрепа, за да постигнем мечтите си", добави испанецът.

"В личен план, завръщане в Премиер лийг, е завръщане у дома, при семейството ми. Не мога да бъда по-щастлив", завърши Рафа.

Треньорската кариера на Рафаел Бенитес

От 2001 г. е треньор на отбора на "Валенсия", с който става шампион на Испания и носител на купата на УЕФА.

От 16 юни 2004 г. е старши треньор на "Ливърпул", с който е победител в Шампионската лига. На 17 март 2009 г., след категоричните победи през тогавашния сезон над "Реал" (Мадрид) с 4:0 в Шампионската лига и с 4:1 като гост на "Манчестър Юнайтед" от Висшата лига, подписва нов 5-годишен договор до 2014 година.

През 2010 е заменен от Рой Ходжсън, a той поема към Италия, където поема "Интер". Същата година е уволнен поради слаби резултати.

През 2012 г. поема отбора на ФК "Челси".

На 3 юни 2015 г. подписва тригодишен договор с "Реал" (Мадрид), а на 4 януари 2016 заради незадоволителни резултати е освободен от поста

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай