Неделя,

Радев с трогателни думи за червената фланелка и Петър Жеков

От: Иван Ангелов, сн. ЦСКА -
1143
Радев с трогателни думи за червената фланелка и Петър Жеков
A
A
A

Държавният глава Румен Радев изказа съболезнования на семейството, близките и приятелите на Петър Жеков по повод кончината на едно от емблематичните имена на ЦСКА и националния отбор по футбол на България.

Президентът откроява десетките отличия на Жеков, сред които и високия приз „Златната обувка“, нареждащ го сред най-великите голмайстори на Европа. „Да носиш червената фланелка е призвание, а Петър Жеков правеше това с достойнство и всеотдайност, с които завинаги ще остане в сърцата на феновете“, подчертава президентът в съболезнователното си писмо.

Румен Радев припомня също така гениалната игра и футболния интелект на Петър Жеков, които години наред радват привържениците на спорта. „С изключителна скромност и трудолюбие Петър Жеков посвети целия си живот на футбола и любимия отбор“, посочва още президентът.

Легендарният голмайстор на ЦСКА и на националния отбор на България по футбол Петър Жеков почина на 18 февруари на 78-годишна възраст. Той е издъхнал рано сутринта в съня си, съобщи официалният сайт на ЦСКА.

Поклонението пред българския спортист е днес във фоайето на Националния стадион "Васил Левски".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com