Радев награди петима големи спостисти

Българските спортисти обединяват нацията с невероятните си постижения, каза президентът

Радев награди петима големи спостисти | StandartNews.com

Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме горди като  българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват вяра, че не само можем да мерим сили с най-големите, но и да ги побеждаваме. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“2, където в Деня на българския спорт удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента.

За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.

Държавният глава подчерта, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни обединяват като нация около своите невероятни постижения и показват, че човешките възможности нямат предел. „За тези постижения само висок професионализъм, денонощен труд, безбройни лишения не стигат, трябва голямо сърце и безпределна обич към България“, посочи Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, ако отдава дължимото на своите герои и отличията са олицетворение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите правят за България.

В Деня на българския спорт държавният глава поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, енергия и талант в каузата на спорта. Като общество сме длъжници на нашите деца за създаването на условия и възможности за масов спорт, защото той носи здраве и изгражда пълноценни граждани на обществото, посочи Румен Радев.

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „Приемаме високите награди като признание за значимостта на това, което правим. Спортът е наша страст и съдба, лудост и радост, болка и гордост, унижение и неизмерна любов. Това са причините да приемем предизвикателството да работим за него в България“, подчерта в словото си Нешка Робева.

ВИЖ ОЩЕ: Министърът на спорта с топли думи за шампионите

На церемонията присъства и спортният министър Андрей Кузманов, който па-рано днес отправи топли думи към българските спорти със специално приветствие по повод Деня на спорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай