Министърът на спорта с топли думи за шампионите

Андрей Кузманов честити Деня на спорта

Министърът на спорта с топли думи за шампионите | StandartNews.com

С топли и силни думи към българските шампиони се обърна спортният министър Андрей Кузманов в Деня на спорта – 17 май.

ВИЖ ОЩЕ: Радев награди петима големи спостисти

Скъпи бивши и настоящи спортисти, Вие сте пример за младите българи. Много от тях следват Вашите стъпки и мечтаят да стъпят на върха на спортния свят. Бъдете тяхна опора, насочвайте ги в техните стремежи и им помагайте да осъществят своите амбиции, заяви Кузманов. И допълни: „Нашата нация Ви е дълбоко признателна за огромния труд, който полагате ежедневно, за да издигате спортната слава на България. Спечелените медали и купи са плод на хиляди часове усилия, непримирим дух и себераздаване. Това е цената на победата, която всеки плаща, за да успее в спорта. Благодаря Ви за това, че достойно защитавате цветовете на българския флаг.“

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов беше гост на церемонията по удостояването на изявени български спортисти с Почетния знак на президента на Република България Румен Радев. За изключителните си заслуги към развитието на спорта в родината бяха отличени известната състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин.     Награждаването в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 се състоя по повод 17 май – Ден на българския спорт. 

ЕТО ЦЯЛОТО ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪР АНДРЕЙ КУЗМАНОВ:

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ,

РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ,

Поздравявам Ви по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта.

Нашата нация Ви е дълбоко признателна за огромния труд, който полагате ежедневно, за да издигате спортната слава на България. Спечелените медали и купи са плод на хиляди часове усилия, непримирим дух и себераздаване. Това е цената на победата, която всеки плаща, за да успее в спорта. Благодаря Ви за това, че достойно защитавате цветовете на българския флаг.

         Скъпи бивши и настоящи спортисти, Вие сте пример за младите българи. Много от тях следват Вашите стъпки и мечтаят да стъпят на върха на спортния свят. Бъдете тяхна опора, насочвайте ги в техните стремежи и им помагайте да осъществят своите амбиции.

         На днешния ден преди 127 години група швейцарски учители поставя началото на организирания спорт в България. 127 години по-късно страната ни се гордее с олимпийски, световни и европейски шампиони, които са обичани от всички. След малко повече от два месеца ще се проведат XXXII Летни олимпийски игри в Токио. Пожелавам на всички наши представители там да покажат най-доброто от себе си, за да възвърнем позициите си и да имаме поводи за национална гордост.

         Нашата мисия е обща – българският спорт отново да блести с ярка светлина на световната карта.

         Честит празник!

АНДРЕЙ КУЗМАНОВ,  

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай