Програма на Министерството на спорта финансира федерации

Парите са в размер на почти 5 милиона

Програма на Министерството на спорта финансира федерации | StandartNews.com

Средства в размер на 4.730 милиона лева одобри Министерството на спорта за федерациите , администриращи неолимпийски спортове. Финансовото подпомагане за 2024 г. се реализира чрез Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спорта за високи постижения на неолимпийските спортове и Програмата за финансово подпомагане на проекти за кадрово и научно-методическо осигуряване на спортните федерации.
Средства ще получат 25 федерации, като броят им е по-голям спрямо предходната година. В съпътстващата програма за кадрово осигуряване са увеличени възнагражденията на всички треньори и длъжностни лица средно с 15% спрямо 2023 г., като е добавена възможност за сключване не само на граждански договори, но и на трудови. За първи път в проектите на федерациите по неолимпийски спортове могат да бъдат включени втори национален треньор и лекар според спецификата на спорта.
С цел по-голяма прозрачност информация, свързана с изпълнението на дейностите по проектите на федерациите, администриращи както олимпийски, така и неолимпийски спортове, ще бъде публикувана на интернет страницата на съответната спортна федерация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай