Продължават разпитите по случая за “черно тото”

Продължават разпитите по случая за “черно тото” | StandartNews.com

София. Втори ден продължават разпитите на футболисти от родната "А" група по случая с "черно тото" в българския футбол.

Вчера МВР обяви, че в хода на разследването са задържани девет души, за които се смята, че са организирали незаконните залагания. Сред тях са капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, Мартин Камбуров от Локо ПЛовдив и Кирил Котев от Черно море.

Тунчев е бил освободен от ареста късно снощи, съобщи "Блиц". И уточни, че ветеранът Здравко Лазаров се явил в ГД "Криминална полиция" с адвоката си, бил разпитан за десет минути и набързо си тръгнал. Заедно с него бил и съотборникът му от Монтана Асен Георгиев.

Припомняме, че акцията на криминалистите е по сигнал на Българския футболен съюз и се извършва заедно с представители на УЕФА. "Стандарт" научи, че се проверяват резултати на "Локомотив" от миналия сезон, докато начело на клуба беше Коко Динев. Също така и "Любимец", който преди лятото също се подвизаваше в елита.

Батков иска честна игра и феърплей

Собственикът на "Левски" Тодор Батков коментира случая с "черното тото" след края на официалната церемония на кампанията "Спортните чудеса на България" на "Стандарт". Той обясни пред журналисти, че е шокиран от новината. "Смея да твърдя, че съм се старал до колкото е възможно да държа "Левски" далеч от тези безобразия. Самият аз не съм изкушен въобще. Не мога да гарантирам, но поне ненавиждам подобен род неща. Аз съм за честната игра и за феърплея", каза той.

"Няма основание да не бъда спокоен. Нямам представа какви са разработките, но това е изключително неприятна новина, наистина. Четох преди да дойда, че викат на разпит, ама чак да има арестувани ...", добави Тодор Батков.

Томов: ЦСКА не се притеснява от акцията

"ЦСКА е за сериозни разследване и не се притеснява от акцията срещу "черното" тото. Подкрепяме я изцяло". Това заяви главният акционер на ЦСКА Александър Томов, който съшо присъства на награждаването на кампанията на "Стандарт".

"Футболът трябва да бъде изчистен от такива неща. Всичко трябва да се решава на зеления терен. Останалото е недопустимо. Не съм се чувал с Тунчев, но разчитам на него. Нищо не се е случило", каза той.

Младенов доволен от акцията

"Не съм аз човекът, който трябва да коментира. Не знам подробности, какво става. Но се радвам, че се случва, защото всички други държави си оправиха футбола. Надявам се и ние да го оправим, за да може всичко да се решава на терена, а не около него или извън него", каза Стойчо Младенов по повод акцията на полицията. 

Младенов обясни снощи, че не е имал възможност да говори с Александър Тунчев, който бе задържан от полицията. "Нямам достъп до него, но живо ме интересува какво се случва. Надявам се всичко да е нормално, защото Тунчев е човек, на когото разчитаме. Познавам го много добре като човек и спортист и се надявам да се върне и да продължава да бъде деен участник в следващите мачове", каза още Младенов.

Домусчиев очаквал акцията за "черно тото"

Собственикът на "Лудогорец" изтъкна пред журналисти, че очаквал в скоро време да има акция за "черно тото" в родния футбол. "Тези хора, които си позволяват да играят "черно тото" и да влизат в разни схеми, трябва да си платят. И трябва да е едно предупреждение към всеки, който би си помислил нещо да прави в тази посока. Това е много хубаво за българския футбол. За мен беше очаквано, но няма да ви казвам защо", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай