Присадов 35-и на Световното, Попов отпада след малшанс

Присадов 35-и на Световното, Попов отпада след малшанс | StandartNews.com

Силен ден в гигантския слалом от Световното първенство във Вейл и Бийвър Крийк имаха българските алпийци. Стефан Присадов (на снимката), който кара със силни болки в коляното зае 35-о място от 100 стартирали. Резултатът му е повече от добър, защото от 6 декември, когато бе опериран не бе карал 45 дни, което за скиор е фатално.

Дебютантът Алберт Попов кара много силно в първия манш и до последната контрола бе с място в топ 30. На последният пад преди финала той обаче не прецени от къде да атакува вратата и я пропусна.

"Заблудих се и атакувах външната врата, а когато видях, че бъркам вече нямаше как да реагирам, коментира след състезанието Алберт.

"Доволен съм от момчетата, каза треньорът на националите Драго Грубелник. - Алберт кара много яко, а грешката му е типична за новак на голямо първенство. При Стефан си личеше, че все още не е възстановен от контузията и бързо се уморява".

В събота Алберт и Стефан Присадов ще карат в квалификацията на слалом, като за 2 места не влязоха директно за състезанието в неделя. Титлата в гигантския слалом за радост на цяла Америка спечели Тед Лигети. Той бе пети след първия манш, но с брутално силен втори отказа конкурентите. Среброто остана за лидера в първия манш Марсел Хиршер (Ав), а бронза за Алекси Пинтуро (Фр).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай