Преди битката! 80 000 нидерландци се стовариха в Дортмунд

Роналд Куман е оптимист за мача с Англия

Преди битката! 80 000 нидерландци се стовариха в Дортмунд | StandartNews.com

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Роналд Куман пренебрегна проблемите с пътуването, с които се сблъска неговият отбор вчера, и каза, че тимът е добре отпочинал преди полуфинала на Европейското първенство срещу Англия тази вечер.

Нидерландците бяха принудени да се откажат от плановете си да пътуват до Дортмунд с влак от базата си във Волфсбург, след като технически проблем с друг влак доведе до отмяна на пътуването, съобщиха от Футболна асоциация на Нидерландия.

Вместо това те отлетяха за Дортмунд, пристигайки в хотела си около четири часа по-късно от планираното.

"Не беше проблем, добре си починахме този следобед, бяхме в самолета само 30 минути, пристигнахме в хотела и можем да си починем добре тази вечер", каза Куман в интервю за сайта УЕФА, след като планираната пресконференцията трябваше да бъде отменена поради закъснението на пътуването.

Що се отнася до сблъсъка срещу Англия, Куман се изказа уверено.

"Наистина няма голяма разлика между двата отбора, 50 на 50 ще бъде всички, според мен. Ние ще се нуждаем от перфектната игра, за да спечелим. Знаем, че имат много добри индивидуални играчи, но и двата тима са наистина силни и ще бъде сериозна битка", прогнозира той.

Куман коментира още, че отборът няма притеснения относно контузии и е "физически силен" след съботната четвъртфинална победа над Турция в Берлин.

"Англия трябваше да играе допълнително време в последния си мач срещу Швейцария, така че може би това ще бъде разликата в последните етапи на двубоя. Ние сме концентрирани и очакваме с нетърпение да изиграем добър мач срещу тях", заяви селекционерът.

Куман каза, че подкрепата на феновете ще им помогне. Около 80 хиляди привърженици се очакват в Дортмунд да гледат на стадиона или в близките фен зони.

"Страната ни е близо. Да се надяваме, че ще можем да ги направим наистина щастливи като спечелим и отидем на финала в неделя", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай