Подновяват футболното първенство с публика в Туркменистан

Шампионатът се рестартира на 19 април

Подновяват футболното първенство с публика в Туркменистан | StandartNews.com

Туркменистанската футболна федерация ще рестартира вътрешния си шампионат пред пълни трибуни този уикенд, превръщайки се в едва втората страна в света, която ще позволи на феновете да посетят мачовете въпреки пандемията от коронавирус.

Беларус е единствената държава, която все още продължава първенството си пред публика, докато лигите в Никарагуа и Таджикистан също текат, но при закрити врати. Бурунди, последната африканска страна, в която футболът не бе преустановен заради глобалната криза, спря местното първенство в понеделник, като не обясни за причина вируса, а предстоящите избори в държавата през май.

Туркменистанската футболна федерация (ФФТ) преустанови своето домашно първенство от осем отбора на 24 март, но не разкри официална причина за решението си. Бившата азиатска съветска република с население от 6 млн. души, която обяви независимостта си през 1991, не е регистрирала случаи на заразата на своя територия. Въпреки това, тя вече затвори границите си посетители от чужбина.

Футболният шампионат ще бъде подновен след триседмична пауза в неделя, когато столичният Алтин Асир от Ашхабат, който е неизменен шампион в последните шест години, се изправя срещу местния си съперник Копетдаг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай