Подариха на Юсейн фото с две светкавици

Подариха на Юсейн фото с две светкавици | StandartNews.com

Необичайна снимка в рамка получи като подарък Юсейн Болт след финала на 200 м в Москва. Лично известният фотограф от АFP Оливър Молин дари атлета със свой кадър, на който се вижда как спринтьорът минава финала на 100 м, а в същото време в небето над "Лужники" се спуска светкавица. Така на снимката са Болт, който всички наричат Светкавицата, и истинска светкавица.

"Час и половина преди финала на 100 м видяхме светкавиците в небето над Москва. Всички фотографи започнахме да правим опити да ги уловим с бягането, но да комбинираш светкавица и състезатели е много трудно", разказа авторът на най-коментираната снимка от Мондиала. По ирония на съдбата единственият дъжд на световното заваля по време на бягането на Болт на финала на 100 м и провали опита му за световен рекорд. Все пак Молин поставил 5 апарата с дистанционно управление пред финала на 100 м. Един от тях е запечатал най-атрактивния кадър.

"Когато взех петия си апарат, директно попаднах на тази снимка. Не видях всичко от нея първоначално, защото беше малка на дисплея. После я отворих на лаптопа и казах "леле". Имаше светкавица и още една светкавица", изказва задоволството си Молин. "Тази снимка е 99% късмет, аз само съм натиснал бутона на дистанционното". Самият Болт каза, че е очарован от необичайния подарък. "Желанието ми е да нямам здравословни проблеми, защото голямата ми цел е една - да отида на олимпиадата в Рио 2016, да доминирам и да се опитам да защитя отново олимпийските си титли", заяви Болт след финала на 200 м. "Няма да се прехвърлям в скока на дължина именно защото не искам да рискувам да получа травми. Трябва да се фокусирам върху това - да остана здрав."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай