Пиронкова: Tази дълга пауза на Веснина не бе коректна

Пиронкова: Tази дълга пауза на Веснина не бе коректна  | StandartNews.com

София. Цветана Пиронкова загуби шансове за класиране за полуфиналите на турнира на Шампионките след втора загуба, от от Елена Веснина от Русия с 2:6, 6:4, 0:6.

Ето какво сподели тя след мача, цитирана от официалната страница на надпреварата:

- Какво сe случи в третия сет? След втория изглеждаше сякаш поемате инициативата...

- Да, имаше доста дълга пауза, след като изравних сетовете. Елена отида да си сменя дрехите. Не знам, колко минути минаха. За мен това не беше особено коректно. Тя си знае, няма значение. Аз опитах да поддържам същото ниво на игра, но изглежда на нея тази пауза й подейства доста освежаващо, защото се върна успешно в мача. Имах някои шансове, но прибързвах в третия сет.

- Мачът в една дума...

- Не мога да го опиша в една дума. Да кажа, че съм много доволна от играта си, ще прозвучи странно при положение, че съм загубила. Определено по-добър мач от вчера.

- Първият пробив в третия сет след дългата пауза ли беше решаващ?

- Да, разбира се. Обикновено първите геймове в третия сет са изключително важни. Психологически, това е най-важният момент, но за съжаление аз допуснах пробив още в първия гейм, после още един... Допуснах резултата да набъбне до 3:0 гейма твърде бързо и оттам на нея сякаш й порастнаха крила, играеше изключително агресивно.

- Защо нямаше решение на мрежата днес?

- Елена е много добра на мрежата, тя играе изключително успешно и на двойки. Не знам какъв е ранкингът й на двойки, аз на няколко пъти я разминах и то доста успешно. Това е нейният стил, тя натиска с мощни удари, излиза на мрежата и завършва точките.

- Какво очакваш от мача със Стосър?

- Нямам очаквания. С всеки мач играя все по-добре. Ще изляза и ще дам най-доброто от себе си. Щом имам шансове да се класирам при успех в два сета, значи трябва да бия в два сета. Разбира се, че е възможно и аз съм го доказвала много пъти, че мога да победя много от тези „големи тенисистки", както вие ги наричате.

- За втори път правиш разграничение между себе си и "големите тенисистки". Защо?

- Аз не ги правя, ваши колеги започнаха да ги правят. Не смятам, че това е особено коректно, имайки предвид моите постижения, но в момента нарочно натъртвам на този факт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай