Пак хванаха наш щангист с допинг

Пак хванаха наш щангист с допинг | StandartNews.com

Талин. Юндер Бейтула (кат. до 77 кг) е поредният наш щангист, хванат с допинг, разкрива duma.bg. Тежкоатлетът от Добрич е изгърмял при проверка след европейското за младежи до 23 г. в Талин. В Естония българинът спечели бронз.

Според информацията в пробата на Бейтула са открити анаболни стероиди. Предполага се, става въпрос за станазолол и тестостерон. И двата препарата са в списъка на забранените вещества поне от 30 г. В българските щанги обаче продължават да ги използват поради липса на средства.

За всеки пипнат щангист нашите плащат по $5000 глоба на световната федерация. През лятото Бейтула е дал две проби, които са били отрицателни. В спортното министерство вече знаят за издънката, която е общо третата, откакто Неделчо Колев е на власт. Миналата есен бе хванат олимпийският шампион за юноши Георги Шиков (94). След това за 2 година изгоря и състезаващият се във Франция Савко Кътев (105), който не е национал.

В момента цялото ръководство на федерацията е във Вроцлав, Полша, където в неделя започна световното за мъже. Първият ни състезател Асен Мурадов (кат. до 56 кг) стана осми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай