Откриха националната лятна „Универсиада Камчия 2013”

Откриха националната лятна „Универсиада Камчия 2013” | StandartNews.com

Втората Национална лятна Универсиада бе открита с официална церемония. Спортното мероприятие за студенти тази година се провежда в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия". Националната лятна Универсиада се организира от Асоциация за университетски спорт „Академик'' и със съдействието на Министерството на младежта и спорта.

Официални гости на откриването бяха доц. Петър Зографов – член на контролния комитет на FISU, проф. инж. Петър Колев – Ректор на Висше транспортно училище „ Тодор Каблешков ", Тодор Тодоров – управител на спортен комплекс „Камчия ", Десислава Календжиева – мениджър на спортен комплекс „Камчия ", както и членовете на Управителния съвет на АУС „Академик"- Людмил Симов, ст. ас. Желязко Георгиев и проф. Димо Гиргинов. Председателят на АУС „Академик " г-н Златко Джуров поздрави студентите и даде официален старт на лятната Универсиада.

234 студенти и преподаватели от петнадесет университета със своите делегации ще вземат участие в тазгодишните летни игри. Те ще се съревновават помежду си в седем вида спорт : плажен волейбол, плажен футбол, баскетбол 3 на 3, тенис на маса, тенис на корт, плуване и щафета. На 25 и 26 август в Камчия ще се проведе и Кръгла маса по проблемите на студентския спорт. Националната лятна Универсиада ще продължи до 27 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай