"Левски" прие дарението от Пеевски, чака общо събрание

Отклонява оферта за спонсорство на чужда офшорка за 18 млн. евро за 3 години

"Левски" прие дарението от Пеевски, чака общо събрание | StandartNews.com

 

 

 

Управителният съвет на "Левски" е взел решение да приеме дарението от 500 000 лв., направено от фирма "Интръст" на Делян Пеевски вчера. Това обяви изпълнителният директор на клуба Павел Колев пред журналисти на "Герена".

 Общото събрание на клуба се свиква на 6 юли ще свикаме такова, ще има и втора дата - 22 юли. Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват, каза Колев. Единият вариант е да е на закрито, другият - на стадион "Георги Аспарухов".

Обсъдихме и финансовото състояние на клуба, какви приходи очакваме, трябва да увеличим малко приходната част в тази тежка ситуация, каза Колев. Според него обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер.

Не мога да кажа колко точно ще е нужно на "Левски". Може би до края на юли ще ни трябват към 3 милиона, като към момента имаме 1/6 от тях, каза още Колев. Той допълни, че ако клубът не се справи финансово за това време, ще започне процедура по несъстоятнелност.

"Няма промяна относно акциите, каза още Колев.

 Управителният съвет излезе с позиция, че носи отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски и ще направим така, че клубът да оцелее. Затова приема дарието от "Интръст" на Делян Пеевски и ще бъде изхарчено прозрачно.

Трябва да предадем "Левски" в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Всеки дарява по своите възможности, добави Колев

На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков", каза Колев.

Той допълни, че разгреждат и предложение за спонсорство от чужда фирма за срок от 3 години на обща стойност 18 млн. евро. По думите на Колев обаче проучванията им са показали, че стана въпрос за офшорна компания с не толкова чисто минало и заради това предложението най-вероятно ще бъде отклонено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай