Обвиниха Неймар в изнасилване

Футболистът платил престоя на бразилката в Париж, после я атакувал агресивно

Обвиниха Неймар в изнасилване | StandartNews.com

Бразилският футболен ас Неймар бе обвинен в изнасилване от жена, която подаде жалба срещу него в Сао Пауло. Новината е на бразилския сайт Уол. Според обвинителката насилието е станало в Париж, предаде Франс прес, като се позова на сайта Уол. Самоличността на жената не се съобщава. Редица бразилски сайтове публикуваха пълния текст на жалбата й. Тя обвинява футболиста на Пари Сен Жермен, че е бил агресивен към нея и че прибягнал до сила, за да има сексуални отношения с нея без нейното съгласие.

Според сайта Уол жалбоподателката е пребивавала три дни в Париж от 15 до 17 май, но е изчакала едва миналия петък, за да подаде жалбата си, след като се прибрала в Бразилия, защото била емоционално разтърсена от случилото се. Тя влязла в контакт с Неймар чрез социалната мрежа Инстаграм и асистент на футболиста й платил хотела и самолетните билети до Париж.

"Вечерта Неймар е дошъл в хотела видимо пиян. Двамата започнали да разговарят и да разменят ласки. В даден момент обаче той станал агресивен и прибягнал до сила, за да има сексуални отношения с жертвата без нейното съгласие", пише сайтът Уол, като се позовава на подадената жалба.

Бащата на Неймар отрече твърденията и каза, че синът му е попаднал в клопка и че е жертва на шантаж. Неймар бил запазил всички съобщения, които си разменял с жалбоподателката и щял да разкрие истината по случая, за да докаже, че става дума за клопка. Доказателствата били предадени на адвокати, разказва бащата на футболиста.

Неймар се прибра в Бразилия на 25 май, за да започне подготовка за Копа Америка в тренировъчен център Терезополис близо до Рио де Жанейро. Шампионатът започва на 14 юни и продължава до 7 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай