Неймар спаси затворника Алвеш! Даде луди пари

Плати цялото обзщетение на жената

Неймар спаси затворника Алвеш! Даде луди пари | StandartNews.com

Осъденият на четири години и половина затвор Даниел Алвеш получи финансова помощ от бившия си съотборник Неймар и семейството му.

По информация на медиите в Бразилия цялата сума от 150 000 евро, която Алвеш трябва да плати на младата жена, обвинила го в изнасилване, е дошла именно от Неймар и семейството му. Парите се явяват морална компенсация за преживяното от нея.

Цялата съдебна сага с Алвеш започна през януари миналата година, когато той бе задържан по обвинение за сексуален тормоз. Тогава бразилецът бе прибран в ареста в Испания, като категорично отричаше всички обвинения и многократно променяше показанията си по делото.

В крайна сметка обаче се стигна до присъда. Бившият футболист ще трябва да излежи ефективно четири години и половина зад решетките - малко повече от една трета от възможно най-голямото наказание, което бе с продължителност от цели 12 години.

Освен това защитникът не може да се доближава до жертвата си за период от почти десетилетие, а ако наруши забраната, отново подлежи на санкции.

Алвеш и Неймар играха заедно в Барселона между 2013 и 2016 година, докато в "селесао" бяха съотборници за още по-дълго време - от 2010-а до 2022-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай