Немски спортен медик: Може и публика на мачовете

Двубоите от Бундеслигата са за "научно изследване", твърди д-р Зьоргел

Немски спортен медик: Може и публика на мачовете | StandartNews.com

Германският фармаколог и спортен медик Фриц Зьоргел е на мнение, че много скоро футболните мачове ще се провеждат при ограничен брой зрители по трибуните. „Виждам възможност за постепенна настройка“, сподели той.

Както е известно, днес Бундеслигата се рестартира при закрити врата, а отсега е сигурно, че и другите големи първенства биха започнали наново единствено без зрители на стадионите.

„Не знам точно колко реалистично е, но ако може да се направи така, че влизането на стадиона да бъде като влизането на клиенти в Икеа, а и на стадионите е възможно да се спазва необходимата дистанция, то тогава честно казано не виждам какво пречи да се позволят мачове при намален брой на зрителите.“

Според Зьоргел мачовете от Бундеслигата могат да се окажат подходящо и за „научни изследвания“. „Подобна концепция за последователно тестване на около 1700 души в хигиенна зона в средата на пандемия никога не е била провеждана.“

Така според него футболът може да бъде ключов за завръщането на целия спорт, както и на културния живот, отговаряйки на важни въпроси, свързани със социалната дистанция, общия имунитет, заразността и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай