Националите: Трябваше да бием

Момчетата пожелаха бързо оздравяване на Ивайло Чочев

Националите: Трябваше да бием | StandartNews.com

Националите по футбол смятат групово, че са заслужавали победата срещу Черна гора. Те направиха 1:1, но създадоха доста положения. Все пак дузпа подарък в края на мача донесе точката. "Супер се чувствам, раздавал съм се винаги за националния отбор, стана интересен мач, ако бяхме вкарали втори гол щяхме да победим, дано Чочев се оправи бързо. Имам достатъчно рутина и опит, с които да помогна на отбора, има потенциал в тима, колективът е на ниво, дано успеем да се възстановим за понеделник", коментира вратарят Ники Михайлов. "Способен е на много този отбор, влизат млади момчета, които тепърва навлизат в големия футбол, играем мач за мач, малко по-малко да върми напред и нагоре, има хляб в отбора, ние по-опитните ще им помогнем", добави вратарят. "Тепърва предстоят много мачове. Важното е да надграждаме и да играем добре. Мисля, че днес заслужавахме трите точки. Изпуснахме доста положения. Жалко, че не зарадвахме феновете. Трябва да се възстановим за следващия мач. Всеки може да взима точки от всеки. Мисля, че бяхче по-добрият отбор на терена с изключение на няколко минути. Заслужено трябваше да победим. Отборът има дух. Колективът е на много високо ниво. Тежък мач и терен, здрави единоборства", коментира още Николай Михайлов и продължи: "За съжаление Чочев се контузи и му пожелавам бързо възстановяване, както и на Пламен Илиев. Тежко е да се говори след такъв мач. Аз лично мисля, че заслужавахме да победим. За момента се чувствам добре и се надявам всичко да е ок за мача в понеделник. Мисля, че има много хляб в този отбор. Просто трябва да вървим стъпка по стъпка. Мисля, че ни очакват хубави неща. Така се случи, продължаваме напред. Подготвяме се за понеделник и дай Боже да направим един добър резултат. Доста футболисти имат опит. Наистина ще направим всичко възможно да се класираме на този форум", добави Михайлов.

Халфът Симеон Славчев бе гневен на равенството на „трикольорите” срещу Черна гора на старта на квалификациите на UEFA EURO 2020. Опорният полузащитник влезе като смяна през втората част, заменяйки контузения Ивайло Чочев. Футболистът на Карабах потвърди, че е дочул, че информациите за травмата на халфа на Палермо не са въобще добри. „Съжалението е огромно. След мача паднахме на земята и наведохме глави от съжаление, че изпуснахме победата. Водеха ни с 0:1, но ние не спряхме до последно. Следващият мач трябва да поправим тази грешка, тъй като за мен това е грешна стъпка, неуспявайки да победим пред нашите фенове”, стартира Славчев. „Първото полувреме играхме добре тактически. През втората част положително бе, че стигахме до положения, но негативното е, че ги изпускахме. Дадохме всичко в края, за да обърнем мача. Отличавам феновете, че ни подкрепяха до последно и дано продължи така. Ние сега трябва да спечелим следващия мач”, продължи халфът на Карабах. „Казаха ми, че контузията на Ивайло Чочев е много тежка. Докато беше на терена, печелеше всичко и бе отличен с топката. Дано се възстанови бързо. В моята глава бе, че исках да победим заради него, тъй като ми е приятел. Второто полувреме се вдигнахме и играхме силно. Това значи, че нямаме психологически проблем и отиваме в Косово да се реваншираме за днешния равен резултат”, продължи полузащитникът на България. „Положителното е, че изравнихме и показахме характер”, завърши той.

Страхил Попов също изрази съжалението, че България не взе трите точки при домакинството на Черна гора – 1:1. Крайният бранител дори имаше страхотен шанс да вкара гол, но ударът му прелетя над напречната греда. Все пак играещият за Касъмпаша футболист отчете изравнените сили в групата, като това се е доказало още в дебютната среща. „Не успяхме да си вкараме трите 100%-ови положения през второто полувреме. Играхме силно и трябва да съжаляваме, че не взехме трите точки. Видя се, че силите са доста изравнени и всички мачове ще бъдат като този”, започна Попов пред БНТ. „Според мен не ни свършиха силите през втората част, но допускайки този нелеп гол от тях, се стъписахме. Имаше период, в който не стояхме добре, след това се окопитихме и изпуснахме дори след изравнителния гол, но това е футболът. „Не е хронична слабост пропуските при нас, тъй като в Лигата на нациите имахме два-три мача, в които с два удара вкарвахме гол. Срещу Кипър също пропуснахме много”, продължи той. „Вчера видяхте Косово как се справи с Дания. Едвя ги изравниха в края. Всички отбори в групата са равностойни, с изключение на Англия. Феновете им ги подкрепят много и ни чака труден мач. Във всички мачове трябва да сме мобилизирани”, завърши Страхил Попов.

"Да, важна дузпа. Радвам се, че отбелязах. Можехме да спечелим, имахме доста положения. Всички вомчета се раздадоха. Този хикс може да е от голямо значение накрая”, коментира голмайсторът за България Тодор Неделев. „Говорихме си вътре, че ако дузпа да я бия или аз, или Спас. На мен се падна тежката отговорност”, заяви още Неделев, който реализира от дузпа за 1:1. „Не мисля, че трябва да съжаляваме. Черна гора е добър отбор. Да, имахме положения и можехме да отбележим повече от един гол, но да не забравяме, че Черна гора поведе, а ние успяхме да се върнем в мача. Важна точка”, каза Неделев пред БНТ и продължи: „Не мисля, че е момент на слабост голът. Поздравявам пак всички момчета – всеки един се раздаде. В някои моменти можем да съжаляваме, че не отбелязахме гол. Не познавам отбора на Косово, не знам как играят. Имаме няколко дни да се възстановим и да се подготвим.” Попитан за травмата на Ивайло Чочев, Тодор Неделев сподели: „Като му видях коляното и направо останах в шок. Надявам се много бързо да се възстанови, защото е много ценен за националния отбор.” След това пък Неделев говори и пред репортерите в микс-зоната, заявавайки: „Мисля, че бяхме по-добрият отбор, особено първото полувреме. Отборът на Черна гора поведе, но се вдигнахме и изравнихме. Жалко е, че не спечелихме, но тази точка накрая може да е много ценна". "Не мисля, че бяхме нервни. Започнахме добре мача, но нервите дойдоха след техния гол. Тръгнахме да изравняваме бързо и им дадохме няколко контраатаки. Точката си е точка, така че мислим за слевдащия мач. Нямах притеснение преди да бия дузпата. Не пожелах сам да стрелям. Говорихме, че ако има дузпа ще я бия аз или Спас Делев. Той бе вече сменен, така че аз застанах", констатира Неделев. „Никой нищо не ми е казвал преди наказателния удар. В толкова важен момент не трябва никой да говори и просто е нужно да вкарам, а за мое щастие стана. Със сигурност мачът с Косово ще бъде тежък, но имаме няколко дни да се подготвим. Сега трябва да се възстановим на 100% и дано спечелим. Групата е доста тежка, не сме говорили колко точки ни трябва. Надявам се да спечелим, колкото се може повече", завърши Тодор Неделев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай