Наш вратар с дубъл в Англия

Наш вратар с дубъл в Англия | StandartNews.com

Голът на Димитър Митов избран за №1 на Острова

Димитър Митов продължава да покорява върхове на Острова. Юношата на "Чавдар" (Етрополе) спечели Купата на Англия с отбора на "Чарлтън" до 18 години. На финала тимът излъга 1:0 "Брентфорд" като гост на "Грифин Парк". Митов пази цял мач и отрази няколко положения пред своята врата. Гола за успеха вкара Умера в 6-ата минута. Всъщност роденият в Монтана талант става вторият българин, който печели две купи на Острова в един сезон. Преди месец "Чарлтън" с Митов стана шампион на "Чемпиъншип" до 18 г. Първият бе Димитър Бербатов, който през 2009 г. спечели Висшата лига и "Карлинг Къп" с "Манчестър Юн".

Веднага след мача той се качи на самолета и се прибра в България. Митов е сериозен ученик и има да взима изпити за 11 клас в Етрополе. "Разбира се, изключително съм щастлив. Мачът беше страхотен. Нямах чак толкова много работа. Сега вече съм си вкъщи при близките. Те много ми липсваха и сега се радвам, че съм си у дома", каза Митов пред "Стандарт". "В момента съм концентриран да се наложа в "Чарлтън". За бъдещето има време. Стъпка по стъпка всичко ще бъде наред", добави Митов.
В същото време уникалният гол на Митов в началото на миналия месец срещу "Колчестър" бе избран за номер 1 на месец април в Англия. Попадението, което бе от над 80 метра и в момента чака одобрение за Книгата на Гинес, събра 35% от вота на феновете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай