Надал с 25-а победа за Купа "Дейвис"

Испания и Австралия вече са на четвъртфинал

Надал с 25-а победа за Купа "Дейвис" | StandartNews.com

Отборът по тенис на Испания победи шампиона Хърватия с 3-0 в мач от групите на финалите на Купа "Дейвис" в Мадрид и се класира на четвъртфиналите.

В първата среща Роберто Баутиста Агут се наложи над Никола Мектич с 6:1, 6:3, а след това Рафаел Надал победи Борна Гойо с 6:4, 6:3.

За световния номер едно това е 25-а поредна победа в турнира, благодарение на което левичарят от Майорка изпревари Борис Бекер и постави трета по продължителност серия в надпреварата.

С най-много поредни победи може да се похвали Маркос Багдатис от Кипър - 36. Втори в списъка е Бьорн Борг (33). В Топ 5 е още един действащ тенисист - Анди Мъри с 19 успеха.

В мача на двойки Марсел Гранойерс и Надал победиха с 6:3, 6:4 Додиг и Павич.

Австралия с капитан Лейтън Хюит също е на четвъртфинал, където ще срещне Канада в интригуващ двубой. 

"Кенгурата" се наложиха над Белгия с 2-1. Ник Кириос победи Стив Дарси с 6:2, 7:6(9), а след това Алекс де Минор реши спора с успех срещу Давид Гофен с 6:0, 7:6(4).

Напред вероятно ще продължи и Русия, която надигра Хърватия (3-0) и загуби от Испания (1-2). Днес ще се изиграят последните три мача от груповата фаза - Великобритания - Казахстан, Германия - Чили и Франция - Сърбия. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай