НА ЖИВО: Турция – Хърватия

НА ЖИВО: Турция – Хърватия | StandartNews.com

На „Парк де пренс" в Париж се играе друг от шестте мача, определени от УЕФА като най-рисковите на турнира.

Това е балканското дерби Турция – Хърватия.

В последния сблъсък помежду им хърватите отстраниха съперника си на бараж за предишното Евро 2012 в Полша и Украйна - 3:0 в Истанбул и 0:0 като домакин.

Контрата е в южните ни съседи.

Съотборниците в „Барселона" Арда Туран и Иван Ракитич се опитаха да тушират предварително напрежението, като се срещнаха преди мача и се поздравиха с прегръдка.

Това сякаш даде тон за една по-различна атмосфера сред запалянковците, в противовес на инцидентите в Марсилия и Ница. Феновете на двата отбора от Балканите, от които принципно се очакват проблеми, изненадаха приятно цяла Европа. Преди мача девет агитки се сблъскаха край стадиона и полицията настръхна в очакване на поредния инцидент. Вместо това обаче запалянковците започнаха да пляскат и да се поздравяват, преди да влязат на трибуните.

******************

Ако турците имат да си връщат за отпреди 4 години, хърватите все още ближат рани за европейското през 2008 г., когато бяха отстранени на четвъртфинал - драматично и с дузпи.

Затова темпото на терена логично е високо. А крайният резултат - непредсказуем!

Сякаш и двата отбора си бяха поставили за цел да вкарат гол още с първите 1-2 атаки. Не успяха, след което започна дебненето за грешка. Нервите на 22-мата футболисти са опънати докрай.

Двата отбора все още успяват да запазят 100-процентова концентрация и чисти голови положения няма. Но подобно нещо е невъзможно да продължи 90 минути.

Турската защита първа започва да поддава.

Най-после! Милан Бадей и Озан Туфан нанесоха опасни удари, спасени с късмет от вратарите! Специално Даниел Субашич спря топката на самата голлиния!

Турците коварно вкараха в употреба ударите с лакти.

Първо Дженк Тосун разкървави Ведран Чорлука и той ще доиграва с бинтована глава. Малко по-късно Хакан Чалханоглу фрасна Марио Манджукич.

Битката за всяка топка и всяка педя е причината да не наблюдаваме красив футбол, въпреки оспорвания мач.

1:0 за Хърватия! Лука Модрич изстреля топката от далечно разстояние, директно от въздуха - трудно, но красиво изпълнение! Точен ли е подобен удар - няма спасение за вратаря. Волкан Бабаджан беше матиран!

Край на първото полувреме.

Започна второто.

На стадиона избухна бомбичка откъм хърватския сектор. Очевидно пак е имало пробив в сигурността и внасяне на пиротехника на трибуните.

Пряк свободен удар на Дарио Сърна разтърси напречната греда!

Хърватите буквално приспиват турците с игра на пасове. Селекционерът Фатих Терим побесня.

За втори път гредата пречи на Хърватия да реши окончателно двубоя - този път удар на Иван Перишич.

Хърватите съвсем убиха играта с тактика и изкуствени забавяния. Това допълнително изнерви турците и разстрои играта им накрая.

Хакан Балта вкара крак в бинтованата глава на Чорлука, но хърватинът мъжки издържа.

Край на мача! Хърватия би с 1:0!

Стартови състави
ТУРЦИЯ: Волкан Бабаджан, Хакан Балта, Хакан Чалханоглу, Гьокхан, Селджук, Дженк (60 Емре Мор), Арда Туран (65 Бурак), Огюзхан (46 Волкан Шен), Мехмет, Озан, Джанер.
Селекционер Фатих Терим
ХЪРВАТИЯ: Субашич, Стринич, Перишич (87 Крамарич), Чорлука, Ракитич (90 Шилденфелд), Модрич, Сърна, Брозович, Манджукич (93 Пяца), Бадей, Вида.
Селекционер Анте Чачич

ГОЛМАЙСТОР: 0:1 Модрич 41

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Дженк, Хакан Балта (Турц); Стринич (Хърв)

Съдия Йонас Ериксон (Швеция )

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай