"Мтел" купува Висшата лига

"Мтел" купува Висшата лига | StandartNews.com

Изненадващ нов кандидат се превърна във фаворит за тв правата на Висшата лига на Англия. Според неофициална информация, разпространена от "Спортал", "Мтел" е решил да се включи в наддаването за прякото излъчване на мачовете от най-популярното национално първенство в света.

Телекомуникационната компания, която вече има собствен пакет за кабелна телевизия, вече преговаряла с International Management Group (IMG), която препродава правата на английския шампионат. Иначе собственици на картината са "Скай" и "Би Ти", които миналата пролет платиха рекордните 6,46 млрд. евро за периода 2016-2019 г., или по 2,15 млн. евро на сезон - скок със 71% в цената спрямо цената по предишния договор. Така средната цена на мач от Премиършип достигна 12,8 млн. евро.

При успех в преговорите "Мтел" ще изкопчи от "едно от традиционно най-гледаните събития от "Нова броудкастинг груп", част от което в момента тече по платения канал на компанията "Диема спорт". От телекома нито потвърдиха, нито отрекоха новината пред "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай