Министър Кралев: Ще има нов комплекс "Червено знаме"

В новия комплекс ще има 5 басейна

Министър Кралев: Ще има нов комплекс "Червено знаме" | StandartNews.com

Имаме предпроектно проучване за този нов комплекс, което е задължителен елемент от едно инвестиционно намерение, каза в предаването "Тази сутрин" по bTV министърът на спорта Красен Кралев

 "Ще дойде ред и на комплекс "Червено знаме". Имаме предпроектно проучване, което е задължителен елемент от едно инвестиционно намерение. Този комплекс е морално остарял, затова ще направим ново съоръжение - олимпийски басен, два помощни басейна, отвън още един олимпийски басейн и басейн за водни скокове. Общо 5 басейна. Оттук-нататък ще се направи нова зала, различна като размер от тази на "Армеец", която за някои спортове е твърде голяма. Предвиждаме изграждането на огромен паркинг - подземен, предвиждаме и изграждането на зимна пързалка. Този обект ще е приоритетен за следващия ни мандат, имаме разговори с инвеститори, подготвя се предпроектното проучване", разкри министър Кралев.

България е една от страните, в които има добро менежиране на кризата. Спазва се баланса между защита интересите на гражданите и защита интересите на бизнеса.  След средата на февруари ще се активизират и другите спортове с постепенното разхлабване на мерките срещу коронавируса, добави Кралев.

За съжаление в страната има доста такива обекти - след като до 2009 г. един пирон не е забит за спорта, коментира министър Кралев случая, при който неизвестни лица с горелки и кирки се опитват да режат метални съоръжения на територията на комплекс "Червено знаме" в столицата. "Възстановили сме охраната", каза Красен Кралев. Комплекса "Червено знаме" е последните години в активите на нашето министерство. Преди е било в рамките на Министерството на отбраната. 

ИНвестирали сме над 35 млн. лв. само за последните години. Възстановихме спортен комплекс "Академика", ремонтирахме стадион "В. Левски", през 2015 г. получихме от столична община басейна "Спартак", инвестирахме в него 400 000 лв. и той вече работи. 

2020 г. е олимпийска година. Министър Кралев каза, че ще се опитаме като държава да направим всичко необхоимо, за да се представим добре. Ако се отмени втори път, това ще бъде голям удар срещ усветовния спорт. Много федерации са заплашени от тежка финансова криза. От друга страна японското правителство трябва да даде гаранции за здравето на хората - може да няма публика, може да има само японска публика.

Аз се надявам, че колегите от партия ГЕРБ ще оценят работата ми и ще бъда доволен, ако съм част от номинациите за народни предiтавители, каза министър Кралев в коментар дали ще бъде в листите за народни представители на ПП ГЕРБ. "Това ще е възможност да защитя политиките, който сме реализирали, а и оценка на хората, които са ме издигнали през 2017 г. като народен представител", добави той. 

По отношение на твърденията на Цветанов, че ДПС и тяхната местна власт в Борино са искали да вземат Ягодинската пещера и той е бил съучастник в това, министър Кралев категорично възрази:

"Трябва голям талант, за да изговориш за толкова кратко време толкова много глупости. Истината е, че кметът на Борино през юни ми прави искане за стопанисване на Ягодинската пещера. Отговорено му е, че минстърът на спорта не отговаря за този обект и затова е препратен към зам.-министър Нанков. Тази пещера не е в нашия патримониум и затова е изпратено към МРРБ. Оттам се отговаря, че няма никаква възможност за промяна на начина на управление. Има размяна на писма, на кореспонденция, което е съвсем рутинна дейност между две министерства и местната власт. Нищо друго не се е случило, няма промяна на управлението, на собствеността", обясни министър Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай