Мамич разтърси Хърватия с бисери

Мамич разтърси  Хърватия с бисери | StandartNews.com

Поредна каша забърка Здравко Мамич. Култовият бос на "Динамо" взриви Хърватия с бисери на летището преди полета за Айндховен. Първо той обяви, че пет от най-големите клубове в Европа са го канили за президент. "Исках да си тръгна от хърватския футбол, но здравето ми не го позволява. Ще трябва да си чистя кистите и камъните в бъбреците", отсече Мамич. "Ще ви кажа и нещо друго важно! Нов треньор няма да търся. Имаме си хора, които се справят идеално. Независимо от резултатите в "Динамо", нищо няма да се случи. Брат ми си води треньор на отбора, идеално? Какво да му кажа - махай се", продължи в типичния си стил Здравко, който на два пъти пазареше нашия Ивайло Петев за треньор.

Черешката на тортата обаче бе атаката по "Хайдук". "От Сплит идват само подмятания и обиди. Всички са им виновни - клубове, федерация, съдии, комисии. Аман от венецианските им номера. Тровят ни въздуха", ревна Мамич. "Между другото, той все пак се сети, че има мач и с ПСВ", отчете "Ютарни лист". "Ще видим какво ще отреди Бог. "Динамо" не зависи от този мач. Отиваме за точки и добра игра", завърши босът на "сините". "Динамо" има минимални шансове да продължи напред в групата на "Лудогорец".

Айндховен в ужас от хърватските хулигани

Това не е нормално, да живееш в страх, че нещо ще се случи всеки момент! Признанието направи треньорът на ПСВ Филип Коку (на снимката). Той е ужасен от мерките за сигурност, които царят в Айндховен заради страховитите "Бед блу бойс" от Загреб. Управата на холандското градче обяви, че бойната обстановка остава до петък. "Жалко за футбола. Първата среща бе странен опит. Няма такъв мач - празни трибуни, за да има мир", продължи бившият играч на "Барса".

На трибуните ще има 10 000 местни. Холандците са продали 117 билета на хървати. Очаква се опит да пробият блокадата между 200 и 400 от най-крайните членове на "БББ". Домакините пък ще търсят първи успех в официален мач от месец. "Просто нямаме късмет. Играем добре, а не бием", обяви Коку. Той постави ултиматум на шефовете да задържат Ола Тойвонен, чийто договор изтича през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай