Любо Пенев започна със загуба от Славия

Царско село падна вкъщи с 1:3

Любо Пенев започна със загуба от Славия | StandartNews.com

Футболистите на Славия спечелиха с 3:1 на терена на Царско село в 25-ия кръг елитното ни футболно първенство. С петата си поредна победа в шампионата "белите" събраха 45 точки и се доближиха само на точка от четвъртия Левски. Царско село пък допусна първо домакинско поражение от края на ноември в официалния дебют на кормилото на отбора на Любослав Пенев.

На трибуните се появи бившия наставник на Левски, Литекс и ЦСКА София Люпко Петрович, който изгледа първото полувреме и си тръгна на почивката. Славия поведе при първата си по-добра възможност в 13-ата минута. Петър Патев центрира от дясно в наказателното поле и Цветелин Чунчуков с глава прати топката в мрежата.

До почивката домакините бяха по-активни, но не се възползваха от няколко добри ситуации пред вратата на съперника. В 36-ата минута Андерсон Кордейро проби от дясно и от аутлинията пусна по тревата към непокрития Георги Минчев, който направи невероятен пропуск, като от 3-4 метра засече покрай опразнената врата.

През второто полувреме Царско село продължи да изглежда по-опасен на терена, но в 57-ата минута след грешка на Дилан Бахамбула в средата на терена Славия организира бърза контраатака и Чунчуков вкара втори гол със силен изстрел от около 30 метра.  

В 63-ата минута резервата Симеон Мечев намали за Царско село също с красив гол след шут от около 30 метра. Секунди по-късно Мирослав Будинов се измъкна сам срещу вратаря Антонис Стериакис в ляво в пеналта, но от десетина метра стреля край далечната греда.

Към края домакините видимо се поумориха и отстъпиха инициативата на Славия. В 85-ата минута резервата Емил Стоев получи топката в дясно и с хубав диагонален удар от границата на пеналта оформи крайното 3:1.  

 "Заслужена победа. Доволен съм от играта ни, особено през второто полувреме. Това искам да показват футболистите на терена. Естествено имахме пропуски и грешки. Със сигурност можем и повече, особено физически. Всички са уморени. Никой не знаеше как ще бъдат нещата след толкова дълга пауза. Надявам се физически да наваксаме с напредването на мачовете. В добра серия сме (пет поредни победи). Това се дължи на себераздаването на терена. Момчетата показват добри игри, дават всичко от себе си във всеки един мач. Имаме страхотен колектив и се надявам да продължаваме по този начин. Мен ме интересува следващия мач и след това ще мислим за следващия. Няма шанс да подходим по-леко, ще се опитаме да влезем максимално срещу Берое и да спечелим", каза след мача Златомир Загорчич, треньор на Славия.

"Много добър мач изнесохме, доволен съм от момчетата, доволен съм от играта. Единствено не съм доволен от резултата. Създадохме 3-4 пъти повече ситуации от Славия, но много пропуски, сигурно 14. Всички го видяха, няма да изброявам. Заслужавахме да спечелим мача и да прибавим 3 точки към актива си. Но това е футболът, игра на голове. Славия за мен не бяха по-добрият отбор. Показахме солидна игра, атакуващ футбол, не случайно създадохме толкова ситуации. Поздравявам момчетата, продължаваме да бачкаме и да донадграждаме. Имаме сили да останем в елита, но и по най-бързия начин ще се опитаме да направим селекция, за да може нивото на отбора за следващия сезон да отиде по-високо и да отговаря на нашите цели", коментира Любо Пенев, който дебютира начело на Царско село.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай