"Лудогорец" клъвна "Левски" с 2:1 (ОБЗОР)

"Лудогорец" клъвна "Левски" с 2:1 (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ставаме все по-силни, обявиха Гонзо и Стойчо

"Лудогорец" дръпна с шест точки на "Берое", след като удари "Левски" с 2:1 у дома в напечен мач. Щастливи за "орлите" се оказаха първите минути на двете полувремена. Първо те поведоха още от съблекалнята. В 5-ата минута Марселиньо изведе Вандерсон и той прати топката в мрежата зад Йоргачевич. "Сините" не успяха да реагират. Устремът за обрат след почивката пък бе попарен в 55-ата минута. Тогава Марселиньо изпълни пряк свободен удар, топката срещна гърба на Лукас Саша и за Йоргачевич остана само да гледа тъжно. Столичани обаче не се предадоха и тръгнаха да търсят обрат. Отвори се и идеален път за него, след като Моци получи директен червен картон за убийствен шпагат в краката на Прохазка. "Левски" успя само да върне един гол и така остана на цели осем точки от "орлите".

"Възможността да загубим я имаше и преди мача. Ранното попадение ни стъписа. Загубихме увереност. Падна и втори, късметлийски гол. Ще ставаме по-добри. Нещата ще се стиковат. При 0:2 бе нормално да рискуваме и да извадим двама дефанзивни играчи. За нас важното е да направим отбор за Европа. Вярвам, че ще стане", заяви Стойчо Стоев.

"Много нервен мач. Разликата вече е много голяма. Виждали сме обрати, но е по-нормално да мислим как да си по-подобрим отбора, да става по-силен", подкрепи го Георги Иванов. "Домакините ни не надиграха, но им честитят победата. Съдията не искам да го коментирам, въпреки че накъса играта. Благодаря на феновете за подкрепата, но много хора с билети останаха отвън, което не е нормално", завърши Гонзо.

Домусчиев: Титлата не е капарирана

Това е само един мач, а остават още много, какво ще стане, ако утре паднем от "Монтана", заяви благодетелят на "орлите" Кирил Домусчиев, който след мача си стисна ръката заедно с един от собствениците на "Левски" Иво Тонев. Двамата размениха и коментари за мача. "Тегав мач, с много напрежение и накъсана игра. Не можахме да зарадваме публиката с хубава игра. Но момчетата се раздадоха и победиха. Сега си ближат раните, идвам от съблекалнята", каза още шефът на КРИБ. Той не пропусна и темата около създаването на Висша лига: "Въпрос на възможности, на организация. За нас е най-важно да играем на добри терени. А от другата страна да стоят отбори с публика, с възможности, дори да нямат качествата на нашите играчи, да се вдигат от публиката, защото това е идеята на дербитата. Иначе се говорят всякакви неща, у нас всеки разбира от футбол, но никой не иска да дава пари."

Дяков пое вината за картона

на Козмин Моци. Румънският защитник бе изгонен в 70-та минута заради грубо влизане. "Аз имам голяма вина за случилото се. Трябва обаче да си помагаме всички. Нормално е да се получават такива неща. Мачът не бе приятен за гледане. Здрав двубой, и двата отбора се хвърлиха. Това бе един от шансовете на "Левски" за титла, но не успяха", призна капитанът на разградчани.

Дерменджиев изчетка играчите си

и призна, че е доволен от тях. "Очаквах труден мач. За нас победата бе много важна. Нямаше голяма заплаха за гол в нашата врата. Искам от футболистите да контролират играта в още по-голям период от мача", заяви треньорът на разградчани. Той се съгласи с решението на съдията да изгони Моци. "Щом е решил така, значи е правилно", заключи лаконично спецът.

Няма да се предадем

отсече нападателят на "Левски" Венци Христов, който бе видимо разстроен от поражението с 1:2 от "Лудогорец". "Бяхме нервени и не се възползвахме от положенията си. Тотално ги натиснахме. Изобщо не успяха да покажат, че са по-добри от нас. Атмосферата и колективът са прекрасни. Момчетата се държим заедно. Казахме си, че вдигаме главите и започваме да мислим за следващия мач", заяви уверено голаджията на "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай