"Левски" без Йовов и двама треньори

Здравков готви сам тима за вечното дерби

"Левски" без Йовов и двама треньори | StandartNews.com

София. "Левски" остана без директор и двама треньори четири дни преди дербито с ЦСКА. Мачът е в събота на стадион "Васил Левски". С битка между "сини" и "червени" ще стартират и плейофите, ако тимът от "Герена" се провали и бъде изместен от "Ботев" в класирането.

 

Христо Йовов напусна "Левски". Бижутера отказа да се върне, след като в неделя вечерта му бе поискана оставката.

 

След загубата от "Локо" (Сф) изгоря и Мариан Христов. Очакваше се, че Ангел Славков, който е на работа в школата, ще попълни щаба на Антони Здравков, но това не се случи. Сухия дори остана сам. Другият помощник-треньор Елин Топузаков също си тръгна. Топчо обяви, че има семейни причини, които му пречат да върши работата си. Съпругата му Весела е в болница. Двамата очакват дете. "Исках да говоря с г-н Батков, но не успях. В тази ситуация искам да съм до жена си", обяви Елин за "Стандарт".

 

"В събота "Левски" ще има двама фенове повече на трибуните - аз и Мариан", обяви Христо Йовов. "Исках да напусна още преди четири седмици, но тогава г-н Батков ми каза да остана. Сега няма да се повтори. Съжалявам, че така се получи. Президентът ще се върне в сряда и ще обясни къде сме сбъркали. Нормално е да има грешки. Най-важното сега е да се подкрепят футболистите и "Левски" в дербито. Някои от тях може да са доволни, други не. Не бих работил в друг клуб", обяви Йовов, след като се сбогува с играчите.

 

Страх от хаос с билетите в събота

Ръководството на "Левски" се притеснява, че цъка бомба с билетите за вечното дерби в събота. Тя се крие в решението на "Лудогорец" да пусне тогава на касите на националния стадион пропуските за мача с "Валенсия". "Не знам как ще стане да се продават едновременно билети за две събития. Освен това на касите може да се получи напрежение и да се наложи да има допълнителна охрана. Надявам се, че този въпрос ще бъде решен във вторник, когато е поредната си среща в полицията", обяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков. Цената на билетите остава 14 лв. за "А" и 10 лв. за "Б", където са феновете на "Левски". "Червените" ще влизат срещу 12 и 10 лв. "Надяваме се, че Национална спортна база ще отстрани до мача и проблема с камерите. Полицията обяви, че те са недостатъчни, но това зависи от нас", каза още Баждеков.

 

Агитката скочи на Тонев за стадиона

"Сектор" Б постави ултиматум на Иво Тонев за стадион "Георги Аспарухов". Националният клуб на привържениците на "Левски" иска в рамките на 7 дни (б.р. считано от неделя) той да разкрие плановете за строеж и финансиране, ако има такива. "В противен случай г-н Тонев става персона нон грата и ще загуби доверието ни", се твърди в декларацията, подписана от Владимир Владимиров. Феновете не са доволни от обясненията, които даде Тонев в интервю за bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай