Ламин Диак: Стефка е верният ви избор за МОК

Ламин Диак: Стефка е верният ви избор за МОК | StandartNews.com

„Стефка Костадинова е верният ви избор за МОК" – обяви 80-годишният президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) в интервю пред Методи Манченко за „Спортна треска".

Сенегалецът е бивш състезател по скок на дължина, рекордьор в края на 50-е години на Франция. Роден в Дакар през 1933 г той е председател на борда ни директорите на националната водна компания на Сенегал до 2001 г. Става президент на Международната федерация по лека атлетика през 1999, а през 2011 г. е преизбран за нов 4-годишен мандат. Член на Международния олимпийски комитет въпреки разследване за получени нерегламентирани плащания от маркетингова компания.

В интервюто дядото на 23 внука казва, че истинската война с допинга е почнала през 90-е години именно от ИААФ, а ВАДА е издигнала офанзивата, вследствие на правителствената подкрепа за каузата. Коментира неотдавнашната акция на Бен Джонсън срещу допинга в спорта. Той отговаря и на въпроса защо Юсеин Болт е най-великият атлет за всички времена и кой е по-достоен да го наследи – Сергей Бубка (Укр) или Себастиян Коу (Вбр). Цялото интервю ще бъде публикувано в сайта на sport.bnt.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай