Колко пари прибра Гришо от Australian Open

Димитров отпадна в третия кръг на надпреварата

Колко пари прибра Гришо от Australian Open | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да влезе във втората седмица на Откритото първенство на Австралия, след като отпадна в третия кръг на надпреварата. Гришо изненадващо отстъпи на световния номер 69 Нуно Боржеш, който го победи в четири сета.

Григор влезе със самочувствие на Australian Open, след като дни по-рано вдигна трофея в Бризбън - първа титла от 2017-а насам. Неговата игра обаче се срина срещу Боржеш, който си заслужи класиране за 1/8-финалите и мач срещу световния номер 3 Даниил Медведев.

Макар и да отпадна в третия кръг, Григор Димитров си тръгва от Мелбърн със солидна сума от наградния фонд. Гришо си заработи 155 783 евро, пише "Актуално". Това е и по-висока премия за българина спрямо миналогодишния Australian Open, когато отново отпадна в третия кръг.

Причината е, че през тази година организаторите на турнира увеличиха наградния фонд с 13%, като общо ще бъдат раздадени 53 милиона евро на участниците. Любопитното е, че наградната сума за Григор от Australian Open е почти два пъти по-голяма от наградата му за титлата в Бризбън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Карл
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи