Неделя,

Колев: Левски е подал към УЕФА некоректна информация

От: Петър-Делян Иванов -
104
Колев: Левски е подал към УЕФА некоректна информация
A
A
A

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сподели, че клубът е подал към УЕФА некоректна информация, което е поставило „сините“ в доста сложна ситуация.

„Много ми е трудно да направя прогноза относно дълга на Левски. Левски първо трябва да се класира за европейските клубни турнири по спортен път и след това да получи лиценз. В това отношение Левски е поставен в много тежка ситуация, защото информацията, която е подадена към УЕФА не е била коректна. Колегите от УЕФА са го установили и за това са наложили това наказание“, коментира Колев пред колегите от "Диема".

„Това наказание, за което се шумя доста в края на миналата година удари камбаната. Бяха взети спешни мерки. Заплатите за декември и януари са платени от Васил Божков. Това е солидна част от тези 3 милиона. Има и други плащания, които са извършени. Приоритетните бяха тези към футболисти, клубове, персонал и лицензиране“, добави той.

„На първо място трябваше да се смени треньора. Георги Дерменджиев е назначение на Васил Божков. Обсъдихме кандидатурите и стигнахме до решението, че това е най-подходящата. Станимир Стоилов не е бил сред кандидатурите. Със Станимир Стоилов съм говорил много пъти, дори след назначението на Георги Дерменджиев. Станимир Стоилов е в друга орбита. Аз лично смятам, че ако той не направи някакъв компромис в името на Левски, ще е много трудно Левски да може да си позволи такъв треньор. Би било перфектно, но ще изисква голям компромис от негова страна“, продължи изпълнителният директор на Левски.

„Имаше редица процедури, които трябваше да приключат, за да стане ясно дали Георги Дерменджиев ще се обвърже дългосрочно с Левски“, сподели още Павел Колев.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички