Късна драма в дербито на спящите гиганти

Късна драма в дербито на спящите гиганти | StandartNews.com

Заспалите този сезон гиганти на Висшата лига "Челси" и "Манчестър Юнайтед" напомниха на себе си и изиграха изключително зрелищен двубой. Късна драма в края обаче лиши "червените дяволи" от победата в срещата, след като бяха повели в двубоя след феноменален гол на Джеси Лингард, но противоречивият в последно време Диего Коща върна усмивките по лицата на феновете на "сините" с гол в добавеното време.

Двубоят бе неприятно белязан от контузия, която Курт Зума получи в 59-ата минута. Защитникът на "Челси" бе изведен от терена на носилка, а първоначалната информация за състоянието му не е обнадеждаваща за лондончани.

По този начин "Юнайтед" се отдалечи на 12 точки от първото място, като вече шансовете за титлата на "червените" изглеждат илюзорни.

Лондончани пък са в серия от девет поредни шампионатни срещи без загуба, а освен това не са допускали поражение от днешния си съперник в девет срещи поред във всички турнири. Шампионите на Англия се намират на незавидната 13-ата позиция с актив от 30 точки, като хиксът в днешната среща изглежда като малък утешителен подарък за феновете на отбора.

В следващия кръг "Манчестър Юнайтед" гостува на борещия се да не изпадне "Съндерланд", а "Челси" ще се изправи отново у дома срещу възродения "Нюкасъл".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай