Канят Висшата лига в Австралия

Пърт е най-удобен за мачове

Канят Висшата лига в Австралия | StandartNews.com

Ръководството на английската Висша лига по футбол е получило покана да доиграе първенството си в Австралия, съобщава "Сън". Шампионатът на Англия бе спрян на 13 март, останалите 92 мача от турнира бяха отложени за неопределено време. В петък клубовете в лигата проведоха среща, на която се съгласиха да завършат първенството, ако получат разрешение от правителството.

Според "Сън" футболният агент Гари Уилямс е поканил ръководството на английската Висша лига да доиграе първенството в австралийския град Пърт, който според местния сенатор не е толкова силно засегнат от пандемията и е "най-сигурното място на земята".

Според Уилямс подобно решение гарантира по-удобни условия за играчите, спасява полицията от необходимостта да защитават базите за тренировки на клубове и увеличава променливостта при вземане на решение за присъствието на зрители на трибуните. Телевизионните оператори също така лесно ще се адаптират към английския график, така че няма да има проблеми с излъчването на мачове.

Няколко клуба от Висшата лига вече изразиха интерес към предложението. "Това не се различава от световните турнета, които провеждаме по време на предсезонната подготовка. Освен това, климатът в Австралия е идеален за мачове", коментира пред "Сън" представител на един от клубовете. Отбелязва се, че следващата седмица Уилямс планира да преговаря с британските власти.

Епидемия, причинена от новата коронавирусна болест, е регистрирана в края на 2019 г. в Централен Китай и по-късно се разпространява в повечето страни. На 11 март той беше признат от Световната здравна организация като пандемия. Във Великобритания са открити повече от 180 хиляди случая на инфекция, в Австралия - по-малко от 7 хиляди. В световен мабащ заразени с коронавирус са над 3 млн., а починалите са 230 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай