Исландия атакува Париж по въздуха

Исландия атакува Париж по въздуха | StandartNews.com

Париж е топдестинация за исландците за уикенда, съобщи местният „Визир". Общо 21 самолетни полета на „Исланд еър" и на нискобюджетната „WOW air" ще обслужат трафика между летището в Кефлавик и Франция за тези два дни. Повечето от тях са до френската столица. Пътниците са фенове, които искат да се насладят на поредния мач на своите любимци на Евро 2016.

Друга част от запалянковците ще пътува до Лондон, след което ще продължи с влак до Париж. Засега билети за четвъртфинала на „Стад дьо Франс" довечера имат 10 000 исландци, които ще се опитат да се опълчат на подкрепата за домакините, твърди сайтът mbl.is. Други, които все още не са си купили, окупираха офиса на исландската федерация в Париж. Фенове се наговориха помежду си да дойдат поне два часа по-рано на стадиона, за да удължат удоволствието от вечерта. „Всички са настроени позитивно и с очакване за забавления и това се усеща навсякъде", обобщава атмосферата Маргрет Елиасдотур – една от късметлийките с билет в джоба.

С един от полетите от острова пристига и любимата на капитана на Исландия Арон Гунарсон – Кристбьорг Йонасдотир. С нея ще бъде и 15-месечният им син Оливер Бреки, които заедно ще подкрепят таткото.

А има и французи, които вече поканиха исландци на гости за мача, радостно обяви „Визир". Делфин Лалир и семейството й са се записали в исландската фейсбук група „Пътуване за европейското първенство" и са отправили покана за двама човека, които ще гостуват у дома им край Париж. „Говоря английски и със съпруга ми решихме да направим това предложение. По време на световното през 1998 г. работех в Бразилия и бях шокирана от отзивчивостта на хората по време на турнира към мен и към Франция. Надявам се да имаме гости, за да е весело. Приятно съм изненадана от солидарността в отбора на Исландия и ми е приятно да гледам футболистите с каква радост и с какво удоволствие играят. Съпругът и синът ми се опитаха да си намерят билети за мача, но не успяха. Синът ми умее да прогнозира мачовете и твърди, че този ще свърши 2:1 за Франция, но аз смятам, че ще стане точно обратното", допълва Делфин.

А на пазара вече е новата партида от исландски фланелки. Те са производство на италианската „Ереа", която улучи шестицата с обслужването на синия отбор и бяха ушити извънредно заради огромното търсене през последните дни, най-вече в Шотландия. „Получихме поръчки от целия свят, но най-вече от Глазгоу и Единбърг, тъй като победата на Исландия над Англия беше посрещната с топли чувства в Шотландия", призна маркетинг директорът на фирмата Роза Сембронио. Освен всичко друго, фланелките на националните отбори на двете държави са в един и същ цвят – синия, което допринася за успешната търговия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай