И вуду магия не спря Кристиано Роналдо

Златан: Световното няма да струва без мен

И вуду магия не спря Кристиано Роналдо | StandartNews.com

Лисабон. Кристиано Роналдо спечели дуела на титаните от баражите за Мондиал 2014. Звездата на "Реал" М вкара три гола, докато Златан Ибрахимович отговори само с две попадения за успеха на Португалия с 3:2 срещу Швеция. Роналдо се разписа и в първата среща, спечелена от "мореплавателите" с 1:0. Така с общ резултат 4:2 Кристиано и компания се класираха за световното, а Ибра ще гледа по телевизията. Самият Златан преклони глава пред гения на португалеца, като му изръкопляска при втория гол.

Преди мача шведите се опитаха по всякакъв начин да разконцентрират Кристиано. Те строиха оркестър, певица и радиоводещ под прозорците на хотела на гостите. В интернет пък се появиха снимки от реклама на "Пепси", в която се унищожава кукла на Роналдо. На първата снимка тя е поставена на релса, а отзад ясно се вижда приближаващият влак. На друго фото вуду куклата е прободена от десетки игли. Трета показва Кристиано без глава, а на нейно място има кенче "Пепси". Всички тези магии обаче не смутиха португалеца и той напусна Стокхолм в повече от добро настроение. На летището Кристиано дори успя да пофлиртува с красива репортерка. Тя му поиска интервю, а португалецът само й намигна, след което си тръгна.

С хеттрика си срещу Швеция, Кристиано изравни рекорда на Педро Паулета от 47 попадения за националния отбор на Португалия.

Опонентът му Златан Ибрахимович бе силно разочарован. "Може би това беше последният ми опит да стигна до световно първенство с националния отбор. Едно нещо е сигурно, без мен турнирът няма да е интересен за гледане, така че не си струва да го чакате", изригна Златан. "Поздравления за Португалия, но и двата отбора заслужаваха да стигнат до Мондиала. Аплодирах попадението на Роналдо, защото беше наистина красиво. Това ни пречупи психически. Разочарованието, разбира се, е огромно сега, след като Световното в Бразилия ще остане мечта за шведския национален отбор", допълни Ибра.

"Петлите" задминаха Хитлер

Класирането на Франция за световното първенство с 3:0 над Украйна изпочупи всички рекорди по гледаемост на спортно събитие в страната тази година. Двубоят на "Парк де Пренс" е бил наблюдаван по TF1 от 13,5 млн. зрители (46% от аудиторията на Франция). Единствено концерт на певицата Адел е събрал по-голяма аудитория в страната. За часовия пояс, в който се игра мачът, на второ място се нарежда "Разследването" по "Франция 3". Следва повторението на филма "Апокалипсис - Възходът на Хитлер" по "Франция 2".

След мача обаче повечето зрители в страната веднага са превключили телевизора си за късните новини на "Канал+". Причината е красивата Дория Тилър. Бившата манекенка води прогнозата за времето, а след първия мач в Украйна тя се зарече: "Ако след тази загуба 0:2 Франция се класира, аз ще водя "Времето" гола".

Дория не се съблече, но при 2:0 за Франция на "Парк де Пренс" тя написа в туитъра си: "Мамка му".

700 бири за хърватите

В Хърватия го удариха на луд купон. Тимът, спечели с 2:0 срещу Исландия и се класира за световното. "Много ни подценяват тези исландци. След първия мач там изпихме 70 бири, сега ще изпием 700", каза авторът на първия гол Марио Манджукич. "Сега е ред на песните, бирите, празненствата", каза ухиленият треньор Нико Ковач. "Здравко Мамич предрече, че ще ги бием", радваше се Ивица Олич. "Това вече е обединена Хърватия", добави вратарят Стипе Плетикоша.

Защитникът Йосип Шимунич и фенове по трибуните отбелязаха успеха с нацистки възгласи. След края на мача на "Максимир" репортажите показаха как играчът взима микрофон на терена и крещи към феновете: "За родината!", а те му отговарят: "Готови!". Оказва се, че това е военен позив, който е използван по време на Втората световна война от пронацисткия режим в Хърватия. "Някои хора трябва да се учат от историята. Аз не се страхувам", обясни после Шимунич.

Хърватските куабни и национални отбори често си патят от ФИФА и УЕФА заради подобно поведение на фенове. Все още обаче няма яснота дали за конкретния случай ще има някакви санкции.

Наградиха Дешан с нов договор

Дидие Дешан ще бъде селекционер на Франция до 2016 г., когато "петлите" са домакини на Европейското първенство. За това разкри президентът на футболната федерация Ноел Льо Грае след триумфа над Украйна. "Разбрахме се бързо", разкри Льо Грае. Договорът на треньора изтичаше следващото лято. "Това е магията на футбола. Можеше да плачем, но сега се радваме. Показахме повече воля за победа. Не коментирам реферите", каза Дешан, имайки предвид нередовния втори гол на "петлите", при който Бензема вкара от засада. Медиите по света веднага припомниха гола на Тиенри Анри с ръка, който класира "сините" за Мондиала в ЮАР през 2010 г. Само ден след срещата "Найк" вече пусна в продажба екипите на Франция за Мондиала. Те струват 120 евро.

Немците взеха за мезе "Трите лъва"

"Големият ш*бан германец" ви наказа, присмя се звездата на немците Марио Гьотце след победата с 1:0 над Англия в контрола. Халфът е контузен и не пътува за "Уембли", но след попадението на Пер Мертезакер заля официалния си Фейсбук с коментари. Причината бе, че преди няколко дни централния защитник, който дори бе капитан в мача си пусна фото с тениска с надпис "Голям ш*бан германец".

"Чувствам се уникално. Ирония е, че вкарах аз, ще го отпразнувам с немски вурстове и някоя хубавата чаша бира", закани се защитникът на "Арсенал".

Мачът на "Уембли" не завърши добре за Матс Хумелс. Той има скъсано сухожилие на глезена и ще пропусне следващите два месеца. Марсел Шмелцер също получи травма, но на прасеца. Левият бек ще е аут за три седмици.

Участниците на Мондиал 2014

Зона Европа, 13 отбора

Англия
Белгия
Босна
Германия
Гърция
Испания
Италия
Португалия
Русия
Франция
Холандия
Хърватия
Швейцария

Зона Азия, 4 отбора
Австралия
Иран
Южна Корея
Япония

Зона Африка, 5 отбора
Алжир
Гана
Камерун
Кот Д'Ивоар
Нигерия

Зона Северна Америка, 4 отбора
Коста Рика
САЩ
Хондурас
Мексико

Зона Южна Америка, 6 отбора
Аржентина
Бразилия
Еквадор
Колумбия
Уругвай*
Чили

* Отборът на Уругвай играе тази вечер мача си реванш от плейофите срещу Йордания, но предвид факта, че двукратните световни шампиони спечелиха с 5:0 в първия мач, класирането им е сигурно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай