Готвят на борците порции по 300 грама

Готвят на борците порции по 300 грама | StandartNews.com

Назарян започва деня с омлет от 3 яйца, Сашо Костадинов с банани

Порциите на борците не трябва да надхвърлят 300 гр. Това е заръката на треньора на националния ни отбор по класическа борба Армен Назарян към готвачите по време на лагер. На обяд супата е задължителна. Вечер се набляга на салатите и бялото месо. Наставникът препоръчва яйцата и сиренето, които са източник на енергия. Самият той започва деня си с омлет от 3 яйца и чушки, препечена филийка, фреш от портокал и черно кафе. У дома съпругата му готви само арменски ястия. Сред любимите на Армен са сармички с лозов и зелев лист.

Подобна е и закуската на европейския шампион от миналата година Александър Костадинов. Той обаче похапва яйцата сварени, хрупа сурови ядки и сушени плодове, а накрая изяжда по някой банан. "Много обичам телешко варено и телешко с ориз. Отвикнал съм да ям сладко и никога не си купувам", сподели Сашо. Той не се смята за кулинар, но умее да прави пилешка супа и да си свари боб. "Вкъщи татко е готвачът. Той има ресторантче в Кюстендил и прави най-вкусните нервозни кюфтенца в околността", разкрива борецът. Рецептата се пази строго, а който иска да ги опита, да заповяда в заведението на градския пазар. Миналата година, когато е трябвало да свали 10 кг, за да влезе в 55-килограмовата категория, Костадинов е гладувал 12 дни. Карал е само на вода и шепа сварен ориз.

В лагера на класиците има много контузии. На лагера в САЩ Сашо Костадинов е спукал ребро и навехнал ключица. Иво Ангелов пък е получил частично разкъсване на връзки на коляното и сега се придвижва с шина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай