Георгиева: Обмисляме изграждане на нов национален стадион

Георгиева: Обмисляме изграждане на нов национален стадион  | StandartNews.com

София. Очаква се да започнат разговори за изграждането на още един национален стадион във връзка с кандидатурата на България за домакин на Евро 2020 г. Това заяви министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева след заседание на Министерски съвет.

 „В аванс ще кажа, че държавата е в съзнание и в отговорност, че ще подкрепи тази кандидатура. Въпросът е да кажем как изглежда конкретно тази подкрепа. Днес набелязахме мерки в разговори с Българския футболен съюз да обявим конкретните параметри. За реновиране на Националния стадион „Васил Левски", но също така по-сериозният ангажимент - за стъпка по изграждане на нов национален стадион", обясни спортният министър.

Тя смята, че Министерството на младежта и спорта не може да изработи самостоятелно етапите, свързани с финансовата част. „Имаме съзнание, че това ще го сторим в близките дни съвместно с БФС и другата седмица ще бъда по-конкретна за точните разчети на ангажимента", добави Георгиева.

Кабинетът е одобрил и Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта за периода 2013 - 2016, която включва и изграждане във всяка община от мултинационален спортен център. Според Мариана Георгиева един такъв център може да бъде ползван и за насърчаването на инициативата „спорт по месторабота".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай