Всяка община със свой мултифункционален спортен център

Всяка община със свой мултифункционален спортен център  | StandartNews.com

София. Планира се изграждане на мултифункционален спортен център във всяка община. Това заяви на пресконференция министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева след заседание на Министерски съвет.

На заседанието е била приета Национална програма за развитието на физическото възпитание и спорта за периода 2013-2016 г. Проектът предвижда изграждането на мултифункционални центрове, които ще бъдат част от обновената спортна инфраструктура на общините. Всеки спортен център ще има тенискорт, плувен басейн и игрища за футбол на малки вратички, за волейбол и за баскетбол.

Акцент в националната програма е поставен върху възстановяване на връзката между държавата, общините, спортните организации, посочи министърът. Приоритет е и развитието на масовия спорт, като основа за селекция и развитие на деца и младежи с изявени спортни способности, отбеляза тя.

„През октомври 2012 г. е приета такава програма, но една трета от мерките бяха с изтекъл календарен срок. Програмата беше неработеща", обясни министърът. Затова е приета нова програма с тригодишен цикъл и с акцент към спорт по местоживеене, спорт по месторабота, спорт за всички възрастови групи, в това число и за хора с увреждания, каза още проф. Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай