Гърция, Хърватия, Португалия и Франция отиват на Мондиала

С хеттрик на Роналдо португалците се класираха за Бразилия

Гърция, Хърватия, Португалия и Франция отиват на Мондиала | StandartNews.com

Букурещ/Стокхолм/Париж/Загреб. Гърция, Хърватия, Португалия и Франция е скласираха за Световното първенство в Бразилия догодина след реваншите в баражите в зона Европа.

Гърците отиват за втори пореден път

Румъния изравни на Гърция за 1:1. Митроглу вкара гол за Гърция в 23 минути, но съотборникът му Торосидис си вкара автогол в 55 минута. В първата среща румънците загубиха с 1:3. Така страната отива на второ поредно Световно.

Роналдо класира Португалия

Швеция загуби у дома драматично от Португалия с 2:3 в реванш от баражите в зона Европа. Така иберийците, който бяха спечелили първия мач с 1:0, спечелиха двубоя с общ резултат 4:2 и също се класираха.

Герой за Португалия в Стокхол беше Кристиано Роналдо, който направи хеттрик с головете си в 50, 77 и 79 минута.

Хърватите с лесна победа

Хърватия победи Исландия с 2:0 с головете на Марио Манджукич в 27-ата и Дарио Сърна в 47-ата минута. В 38-ата минута голмайсторът Манджукич получи червен картон и бе изгонен. В първата среща двата тима завършиха 0:0 в Рейкявик.

Украйна остана без шанс

Франция победи Украйна с 3:0 . Головете за домакините вкараха Сако в 22-ата и Бензема в 34-ата минута, като в 72-ата минута бе отбелязан третият гол в двубоя. Първоначално като голмайстор бе записан отново Сако, но се оказа, че Гусев си е отбелязал автогол. Украинците играха с 10 души на терена, след като Качериди бе изгонен в 47-ата минута. В първата среща те победиха с 2:0 и само с гол разлика в реванша отпадат на крачка от световните финали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай