Ганчев спря талант за профибокса

Ганчев спря талант за профибокса | StandartNews.com

Босът на "Литекс" ще плаща заплатата на Благой Найденов

Гриша Ганчев спря Благой Найденов за професионалния бокс. Босът на "Литекс" ще дава заплата на олимпийския ни шампион за младежи до олимпиадата в Рио. "Г-н Ганчев е човекът, който ме накара да остана в България. Видяхме се преди Коледа. Той ме харесва много, като стил на игра, като човек, като всичко и ми направи много добро предложение, хубав договор.

Стиснахме си ръцете и така реших, че засега няма да влизам в професионалния бокс", заяви Найденов. Той все още не е уведомил за решението си президента на федерацията ни Красимир Инински, който без съмнение ще се зарадва от новината. Талантът ни ще продължи да се състезава за "Славия", въпреки обтегнатите отношения в последно време с клуба. "Белите" отказали да го пускат в залата и във фитнеса, след като разбрали, че вече няма да е аматьор.

Световният шампион за младежи трябваше да дебютира през новата година на професионалния ринг като беше подписал предварителен договор. "Щях да играя в Америка. Дори визите ми пристигнаха днес (б.р. вчера)", уточни Благой. Сега вече той гледа към спечелването на купа "Странджа". "Започваме подготовка. Ще се съобразим с лагерите на националния отбор. Основната ни цел обаче е спечелването на квота за Игрите в Рио", каза личният треньор на спортиста Аспарух Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай