Футболни драми в Испания и Италия, кой печели

В Италия Рома победи като домакин Ювентус с 1:0 в мач от 25-я кръг в Серия А

Футболни драми в Испания и Италия, кой печели | StandartNews.com

Отборите на Бетис и Реал Мадрид завършиха 0:0 късно снощи в среща от 24-я кръг на испанската Ла Лига. Така Реал Мадрид изостава на 9 точки от лидера Барселона. Бетис остава на 5-та позиция с 41 пункта.

В 12-ата минута Бензема стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в Антонио Рюдигер и спря в мрежата на Бетис. След преглед с ВАР се видя, че топката се е отбила в ръката на защитника и голът бе отменен.

Гостите от Мадрид продължиха да търсят попадение, но Бензема и Родриго пропуснаха.

Втората част започна с натиск на Бетис, а удар на Руйбал бе отразен от Куртоа. Няколко минути по-късно Клаудио Браво се намеси отлично след изстрел на Бензема. В 52-ата минута Борха Иглесиас можеше да изведе домакините от Севиля напред в резултата, но Тибо Куртоа отново се справи.  нападателят на Бетис  стреля, но не успя да преодолее Куртоа. 

Последваха нови възможности за Реал, които бяха пропилени от Валверде и Родриго. До края на срещата футболистите на Карло Анчелоти опитаха да стигнат до успеха, но хаотичният им натиск не доведе до промяна в нулевото равенство.

В Италия Рома победи като домакин Ювентус с 1:0 в мач от 25-я кръг в Серия А. Така футболистите на Жозе Моуриньо се изкачиха на четвъртото място с актив от 47 точки, колкото има и Милан, но е с по-лоша голова разлика. Ювентус е осми с 35 пункта.

През първото полувреме Ювентус бе по-активния тим, но не успя да се възползва от създадените ситуации. Влахович, Локатели и Рабио бяха отказани от добрите намеси на Руи Патрисио. За домакините Пауло Дибала опита да изненада Войчех Шчесни от дистанция.

След почивката Рома тръгна смело напред в търсене на задължителен успех. В 53-ата минута Мансини даде аванс на „вълците“, след като се разписа с удар от дистанция. В 59-ата минута Хуан Куадрадо можеше да изравни за Ювентус, но ударът му от пряк свободен удар се отби от в гредата.

В 82-ата минута Мансини можеше да си отбележи автогол при корнер, но отклонената от него топка срещна гредата.

В 89-ата минута Кийн се появи в игра и веднага беше изгонен с директен червен картон, след като изрита Мансини без топка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай