Фогтс: Груба грешка ни лиши от точка или три срещу България

Фогтс: Груба грешка ни лиши от точка или три срещу България | StandartNews.com

Баку. Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Берти Фогтс заяви, че една груба грешка е лишила тима му от една или три точки в европейската квалификация срещу България. Спецът направи анализа си три дни след поражението с 1:2 от нашите, тъй като по време на пресконференцията след мача той напусна демонстративно, подразнен от журналистически въпрос.

"Започнахме добре мача, стараехме се да вкараме бърз гол и за 10 - 12 минути създадохме две реални ситуации. За съжаление на играчите не им достигна индивидуално майсторство, за да открият резултата. На свой ред, съперникът на практика от първия опит ни вкара гол. Радвам се, че въпреки това моите възпитаници не се предадоха, продължиха да се борят и възстановиха статуквото", коментира Фогтс, цитиран от БГНЕС.

"При това трябва да отбележа, че по време на официални мачове всеки футболист трябва да чувства двойна отговорност. Също така много пъти съм повтарял, че за достойно представяне на международната сцена в клубовете трябва да се води по-усилена работа в план физическата подготовка на футболистите. Играчите се разбират добре, дори новобранците не изпитват проблем с адаптацията към колектива. Разбирам, че сега ни оказват силен натиск. Феновете и ръководството на федерацията очакваха нас победа, това бе първият ни мач и ни се искаше да започнем квалификациите в добро настроение. Ние, треньорите и футболистите също се надявахме да спечелим три точки. За съжаление, три минути преди края заради груба грешка бяхме лишени и от една, и три точки", допълни спецът.

Относно инцидента на пресконференцията след мача, специалистът помоли журналистите да забравят за случилото се и обясни, че след поражението всички са били под влияние на емоциите и силно развълнувани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай