Джерард: Взех най-тежкото решение в живота си

Джерард: Взех най-тежкото решение в живота си | StandartNews.com

"Това беше най-тежкото решение в моя живот, затова аз и семейството ми го обмисляхме дълго време. От настоящия момент и до последния удар по топката в последния мач за сезона аз ще бъде напълно предан на клуба, както по-рано". Това заяви полузащитникът Стивън Джерард по повод това, че напуска Ливърпул след края на сезона.

Халфът изтъкна, че иска да се развива и затова напуска тима, в който играе от малък.

Думата легенда е твърде слаба, за да бъде описана ролята на Стивън Джерард в английския клуб Ливърпул, заяви мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс.

"Ние живеем във времена, в които думата "легенда" се използва твърде често, но в дадения случай тя е недостатъчна. Почти невъзможно е да се намерят думи, за да се определи значимостта на Стивън Джерард за Ливърпул. Той дойде при мен и ми обеща да ме подкрепя на 100% и да прави всичко, за да се реализират нови идеи. Стивън не само удържа на думата си, той надмина всички очаквания", заяви Роджърс. Според него, Джерард е въвел професионално отношение към работата на ново ниво. "Той винаги е поставял целите на клуба и отбора по-високо от индивидуалните", допълни Роджърс.

Мениджърът обясни още, че Джерард е може би най-добрият в историята на Ливърпул и един от най-добрите футболисти в света. 

По-рано днес от Ливърпул потвърдиха новината за напускането на Джерард, който е в отбора от осемгодишен. Досега е записал 695 мача и 180 гола в различните турнири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай